oltás;vakcina;koronavírus;

Másfél millió oltást is be tudnának adni egyetlen hétvége alatt?

Érdekes levelet kaptak az intézményvezetők.

Az RTL Klub híradójának birtokába került egy levél, amelyet az országos kórházfőigazgató, Jenei Zoltán küldött ki. Ebben azt írja, a koronavírus elleni oltás mérföldkőnek számít és "kulcsfontosságú, hogy a legrövidebb idő alatt a lehető legtöbb polgár beoltását biztosítsuk." 

Jelezte azt is, dolgoznak egy olyan forgatókönyvön is, hogy ha lesz elengedő oltóanyag, akkor egy hétvége alatt akár egy-másfél millió embert be lehessen adni a vakcinát.

Emiatt arra kérte a kórházakat, még aznap válaszoljanak, hány oltópontot tudnának kialakítani. Az EMMI azt közölte a csatornával, hogy minden eshetőségre felkészülnek, így arra is, ha nagy mennyiségben áll majd rendelkezésre vakcina.

Közben a Dél-pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője arról beszélt, a jelenlegi ütemnél gyorsabban kell oltani és akkor talán már nyárra fellélegezhetünk. Szlávik János ugyanakkor hozzátette, ez egy nagyon optimista becslés. "Nem tudom, hogy Magyarországon mi lesz, de meg kellene akadályoznunk azt, hogy komolyabb harmadik hullám kialakuljon." - fogalmazott az Inforádiónak adott interjújában.