Előfizetés

Négy lottózó szerencsejátékos lett milliárdos tavaly

MTI
Publikálás dátuma
2021.01.11. 11:03

Fotó: Népszava
A számsorsjátékok mellett népszerűek a kaparós sorsjegyek, és három sportfogadó is nagyot „kaszált”.
Csaknem 2800-an lettek milliomosok, négyen pedig milliárdosok 2020-ban a Szerencsejáték Zrt. játékosai közül. A társaság közleménye szerint az elvitt főnyeremények nagysága és a nyertesek száma tekintetében továbbra is a számsorsjátékok a legeredményesebbek. A legtöbben, 1150-en továbbra is az ötös lottónak köszönhetik a legtöbben milliós nyereményüket, de a sorsjegyek és a sportfogadások is több száz szerencsést tettek milliomossá.
Az ötös lottó 63 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét tudhatta magáénak az a játékos, aki 38 hét halmozódás után telitalálatot ért el szelvényével. Pontosan 6,431 milliárd forintot nyert, és ezzel lett 2020 első milliárdosa.

Tavaly július közepén egy másik játékos 1,7 milliárd forintot nyert, szintén az ötös lottón. Közvetlenül karácsony előtt, huszonegy hét halmozódás után pedig 3,959 milliárd forintot nyert valaki, ami a játék történetének ötödik legnagyobb nyereménye. A hatos lottó tavalyi egyetlen milliárdos nyertese 1,376 milliárd forintot vihetett haza.  A számsorsjátékok közül a Jokeren 288-an lettek milliomosok, a Puttón 171-en, a Luxoron 124-en, a Kenón pedig 123-an. A nemzetközi lottójáték, az Eurojackpot 54 nyertessel gazdagította milliomosaink számát. A Skandináv lottó esetében 23 nagy nyeremény született, ezen belül nyolcan örülhettek százmillió forint feletti összegnek. A hagyományos, papír alapú kaparós sorsjegyeknek köszönhetően 534 játékos vált milliomossá, míg az októberben útnak indított e-sorsjegyek révén tavaly év végéig 8-an nyertek milliós összeget. A Szerencsejáték Zrt. szerint a sportfogadás is jövedelmezőnek bizonyult a játékosok számára:
a Tippmixen 144, a Tippmixprón 82, a Totón 69, míg a Góltotón 3 fogadó nyert nagy összeget. Tippmixen az év legnagyobb nyereménye közel 17 millió forint, a Tippmixprón pedig több mint 10 millió forint volt.

Szörfdeszkán állva evezi át az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor

MTI
Publikálás dátuma
2021.01.11. 09:23

Fotó: Rakonczay Expedíciók
A hatszoros óceánátkelő hajós egy saját maga által tervezett és épített SUP-pal, kísérőhajó nélkül próbálja meg teljesíteni a különleges expedíciót.
Gran Canaria szigetének déli partjáról vasárnap reggel elindult Rakonczay Gábor extrémsportoló, hogy egy speciális szörfdeszkán állva evezze át az Atlanti-óceánt. A kétszeres Guinness-rekorder a közösségi oldalán közvetített videoüzenetében elmondta: mivel a szigeten reggel 6 óráig van érvényben a kijárási korlátozás, ezért Pasito Blanco kikötőjéből nem sokkal ezután vágott neki az Antiguáig tartó 5200 kilométeres távnak. Tájékoztatása szerint a sötétség ellenére egész sok magyar ment ki a kikötőbe, hogy jelen legyen az indulásnál. „Az időjárás szuper, van egy gyenge légáramlat, amely segít eltávolodni a szigettől. Várhatóan vasárnap délután érek majd olyan távolságra, ahonnan már nehéz lenne visszafelé haladni” – fogalmazott Rakonczay. Hozzátette, az időjárás-előrejelzés alapján napokig stabil északi-északkeleti szél várható, amely később majd keletiessé válik, így sokkal könnyebb lesz a kitűzött cél felé haladnia. A hatszoros óceánátkelő hajós egy saját maga által tervezett és épített, 5,5 x 1,5 méteres, merev testű SUP-pal teljesen egyedül, kísérőhajó nélkül próbálja meg teljesíteni a különleges expedíciót, amelyet 55-65 naposra tervez. Elmondása alapján naponta átlagban 80 kilométert szeretne megtenni. Kommunikációs eszközként két műholdas telefon és három nyomkövető segíti, ezen kívül víztisztító, valamint vészhelyzet esetére egy mentőtutaj is a rendelkezésére áll, akár egy hónapra elegendő élelemmel. Az extrémsportoló bevallotta, hogy az indulás előtt volt benne egy kis izgalom, a cápáktól és a bálnáktól nem fél, inkább attól tart, hogy az indulása előtt néhány nappal egy nagyobb méretű kardhal átszúrta az egyik evezőshajó hasát, mert bálnának nézte, és a hal szigonya harminc centire behatolt a hajó kabinjába. Rakonczay Gábor az első olyan hajós lehet a világon, akinek állva hajtott szörfdeszkával sikerül áteveznie az Atlanti-óceánt. 

Hatos lottó – Mutatjuk a nyerőszámokat

MTI
Publikálás dátuma
2021.01.10. 16:34
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 1. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 2 (kettő) 13 (tizenhárom) 24 (huszonnégy) 25 (huszonöt) 38 (harmincnyolc) 43 (negyvenhárom) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 287.145 forintot; a 4 találatos szelvényekre 5.890 forintot; a 3 találatos szelvényekre 1.790 forintot fizetnek.