Előfizetés

Tiborcz István 215 milliós támogatást kapott Brüsszeltől

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.14. 09:37

Fotó: Népszava
Orbán Viktor veje nem először profitál egy uniós pályázaton.
A 32. leggazdagabb magyarként rangsorolt Tiborcz István összesen mintegy 215 millió forintnyi, vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból. A teljes egészében uniós pénzből megvalósítani kívánt projekt leírása alapján a miniszterelnök veje a támogatást erdők telepítésére kapta, amit valahol a közép-magyarországi régióban végezhet el. A 24.hu megkereste magát az érintettet is, de az nem árulta el a portálnak, hogy pontosan hol és milyen erdőt fog telepíteni. Irodája azonban azt elárulta, hogy az erdőtelepítés által egyfajta „zöldfolyosókat” hoznak létre, amivel hatékonyan támogatják a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket. Olyan területeken fognak dolgozni, amelyek erőteljesen erodáltak, mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan alkalmasak.
"Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje. Ebben a szegmensben számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozása"

- fogalmaztak. A portál emlékeztetett: nem ez az első alkalom, hogy Tiborcz István uniós pénzt nyer el, legutóbb mintegy 360 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatást kapott. Érdekes, hogy mindeközben a fideszes kommunikációban előszeretettel hibáztatják az Európai Uniót szinte mindenért. Mint lapunk is megírta, a minap Kósa Lajos az oltások miatt szólta le Brüsszelt, de Orbán Viktor is ecsetelte már, milyen előnyökkel járna az EU-n kívüli élet. 

360,64 forinton az euró

MTI
Publikálás dátuma
2021.01.14. 07:54

Fotó: Shutterstock
Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben a bankközi devizapiacon csütörtök reggel.
Az euró 360,64 forinton állt röviddel 7 óra előtt a szerda esti 360,60 forint után. A frank 333,98 forintról 334,37 forintra, a dollár pedig 296,46 forintról 296,71 forintra drágult. Az euró gyengült a dollárral szemben: jegyzése 1,2152 dollárra süllyedt a szerda esti 1 2174 dollárról.

Parragh László cége is jól járt az iparűzési adó csökkentésével

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.14. 07:46

Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének csak sikerült kilobbiznia a közteher megfelezését, amivel ő maga is jól járt.
Mivel Parragh László maga is cégtulajdonos, így számára is nagy segítség, hogy a kormány - az ő hatására - megnyeste az iparűzési adót. A lépés ugyanakkor például a Fővárosi Önkormányzatot a csőd szélére sodorhatja.

Parragh László korábban úgy fogalmazott, szerinte a kormány mostani döntése mentőövet dob a vállalkozásoknak, mert sok munkahely megőrzését teszi lehetővé. A mentőöv az ITC-Invest Kft.-n is segíthet, a budapesti (zuglói) székhelyű cég többségi tulajdonosa tavaly nyár óta Parragh László és a delaware-i International Tiles Connections Corp. (IT) nevű vállalat, amelynek képviseletére szintén az MKIK elnöke jogosult - írja cikkében a Privátbankár.  Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy Parragh László azt nyilatkozta, a miniszterelnök bejelentése az iparűzési adó felére csökkentéséről találkozik a gazdasági szereplők elvárásával, nagyon nagy segítséget jelent. Karácsony Gergely pedig arról beszélt a minap, ha a Fővárosi Önkormányzat becsődöl, akkor az egész magyar gazdaságot magával ránthatja.