Előfizetés

A tetthelyen felejtett kutya vezette el a rendőröket a tetteshez

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.15. 16:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy ináncsi asszony kirabolt egy házat, de a kutyáját véletlenül ott hagyta a házban.
Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy 50 éves ináncsi nővel szemben – írja a police.hu. A gyanú szerint a nő 2021. január 13-a előtt betört egy ináncsi lakatlan házba, ahonnan különféle használati eszközöket, többek között televíziót, szőnyeget, szennyeskosarat, karnist, függönyt, ruhát vagy éppen kispárnát vitt el. A lakossági bejelentést követően a helyszínre érkező járőrök a sértett házában egy kanapén fekvő kutyát találtak, de az nem a tulajdonosoké volt. A rendőrök kiengedték a házból a kutyát, mire az elindult, ők pedig követték. Az állat a tetthelytől egészen a tettesig vitte a járőröket. Mindeközben a kutya gazdáját is beazonosították, aki elfogását követően beismerte tettét, és elmondta, hogy a kutyát véletlenül hagyta a tetthelyen.

Két autó karambolozott Pécsen, meghalt egy ember

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.15. 11:24

Fotó: police.hu
A baleset péntek reggel, a Nyugati Ipari úton történt.
Összeütközött két autó péntek reggel, 7 óra 30 perc körül Pécsen, a Nyugati Ipari úton. A balesetben az egyik autó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a másik gépkocsi vezetője megsérült – írja a police.hu. A baleset körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság vizsgálja. A rendőrök a balesettel érintett útszakaszon teljes útlezárás mellett helyszíneltek, amelyet 10 óra előtt pár perccel feloldottak, a forgalom ismét zavartalanul halad. 

Vádat emeltek a férfi ellen, aki hátba szúrta öccsét, majd rágyújtotta a házat Mórahalmon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.15. 11:19

Fotó: police.hu
Másnap a helyi rendőrök állították elő és vették őrizetbe.
Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azzal a férfivel szemben, aki tavaly januárban megölte 18 éves öccsét. Az ügyészség közleményében az áll: az ittas állapotban levő férfi 2020. január 4-én éjjel 2 óra körül felkereste az öccsét a korábbi közös családi házukban Mórahalmon. A testvérek között vita alakult ki, melynek során a férfi egy késsel hátba szúrta a testvérét. Ezt követően benzint hozott az udvarról, amit szétlocsolt a házban és a melléképületben, majd meggyújtotta. A két épület szinte teljes egészében leégett. Öccse halálát a szúrás és a füstmérgezés együttesen okozta. A férfi az ingatlan felgyújtását követően otthonába ment, másnap a helyi rendőrök állították elő és vették őrizetbe. A főügyészség a férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.