Előfizetés

Kutyasétáltatás közben vette észre a józsefvárosi nyomozó a körözött nőt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.23. 09:41

Fotó: police.hu
A fiatal nő egy szekrényben egy kabát alatt bújt el a rendőrök elől.
Kutyasétáltatás közben figyelt fel a VIII. kerületben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozója egy fiatal nőre, akiről tudta, hogy elfogatóparancsot adtak ki ellene – írja a police.hu. A két elfogatóparanccsal körözött nőt Dobó Zsófia r. főtörzsőrmester 2021. január 18-án este vette észre, miközben szabadidejében két kutyáját sétáltatta. Telefonon értesítette kollégáit, akik a térfigyelő kamerákon látták, amint a nő bemegy egy kapualjba. A kiérkező járőrök sejtették, hogy melyik lakásba szaladt be. Az ott lakók nagy nehezen ajtót nyitottak, de azt állították, hogy nincs ott, akit keresnek. A rendőrök átkutatták a lakást; a fiatalt egy szekrényben, egy kabát alá elrejtőzve találták meg. A lopások miatt két elfogatóparanccsal körözött 20 éves nő még ekkor is szökni próbált, de megbilincselték és előállították a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra.  

Darknetről rendelte a drogot egy győri kábítószerkereskedő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.23. 08:29

Fotó: police.hu
Kriptovalutával fizetett érte.
A darknetről rendelte a drogot egy győri férfi, amiért cserébe bitcoinnal fizetett – írja a police.hu.  A nyomozók 2021. január 15-én léptek kapcsolatba a külföldi partnerszervekkel, mivel gyanú merült fel arra, hogy a 25 éves F. Alex a darknetes anonimitást kihasználva több alkalommal vásárolt Németországból szintetikus kábítószert, és jelenleg is több szállítmány érkezését várja. A rendőrök a hazai és külföldi futárszolgálatokkal együttműködve beazonosították a megrendelőket. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) győri munkatársai 2021. január 19-én az esti órákban, szervezett akció keretében – a csomagfelvételt követően – Győrben elfogták a férfit és társát.
A rendőrök megállapították, hogy F. Alex 2020 novembere óta legalább 18 alkalommal kísérelt meg – összesen több kilogramm, különböző tisztaságú és típusú – kábítószert rendelni darknetes piactérről. A rendelések fele sikeres volt. Ezen alkalmakkor a férfi több mint egy kilogramm nagy tisztaságú kábítószert (methamphetamint, kokaint, speedet) rendelt Magyarországra, amelyek ellenértékét bitcoinban fizette meg, több ezer euró értékben. A rendőrök 700 gramm methamphetamint foglaltak le, amelynek feketepiaci értéke meghaladja a több millió forintot.
A KR NNI különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást F. Alex és társa ellen. A nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd F. Alexet őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság január 22-én elrendelt. Társa szabadlábon védekezhet. Az őrizetbe vételt követően a felderítők sikerrel azonosítottak egy további kábítószergyanús csomagot is, amit a 25 éves gyanúsított már nem tudott birtokba venni.

Több halálos baleset is történt pénteken az utakon

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2021.01.22. 20:25

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Abonynál négy kocsi és egy kamion karambolozott, Jászberénynél frontális ütközés történt, Budapest egyik forgalmas útján hét jármű futott egymásba.
Egy ember meghalt az M4-es autóúton történt balesetben Abonynál péntek délután, amikor egy román teherautó Budapest irányából Szolnok felé tartva, az autóút 90-es kilométerénél – eddig tisztázatlan okból – négy személyautónak ütközött, majd azokat egy kamionnak tolta (képünkön).  Az MTI beszámolója szerint egyik sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.   Két halálos áldozata volt egy másik balesetnek Jásztelek és Jászberény között, a 32. számú főúton – írja a police.hu a nem sokkal 18 óra előtt történt tragédiáról. A rendőrség eddigi adatai szerint az egyik autó vezetője Jásztelek irányából haladt Jászberény felé, amikor az egyik balkanyarban elvesztette uralmát járműve felett, a szemközti forgalmi sávba hajtott, és egy másik,  szabályosan közlekedő autónak ütközött. A balesetet okozó kocsi sofőrje és utasa a helyszínen meghalt.  A rendőrség  a helyszínelés idejére teljes útzárat rendelt el. Szerencsére senki sem sérült meg Budapesten abban a terézvárosi balesetben, amelyben egyszerre hét autó ütközött össze. Szintén a police.hu számolt be a délután öt órakor a csúcsidőben rendkívül forgalmas Dózsa György úton történt tömeges karambolról. Emiatt a Városligeti fasor irányába sokáig csak nagyon lassan, két sávon lehetett közlekedni.

Két autó is lángolt Vecsésen

Kigyulladt egy taxi péntek kora délután Vecsésen, egy Dózsa György úti lakóparkban, a teljes terjedelmében égő autó lángjai pedig a mellette parkoló gépkocsira is átterjedtek – közölte Facebook-oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tűzhöz a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két habosított vízsugárral oltották el a lángokat. (Fotók: Antal Norbert rendőrfőhadnagy, ORFK)