Előfizetés

Elvette egy idős asszony siófoki házát, majd egy volt disznóólban tartotta őt fogva egy házaspár

V. A.
Publikálás dátuma
2021.02.04. 10:09

Fotó: Siófoki Járási Ügyészség
A lerácsozott bódéban, ahova másfél évre bezárták áldozatukat, se fűteni, se tisztálkodni nem lehetett.
A sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a siófoki ügyészség azzal a 42 éves férfi és 41 éves felesége ellen, akik másfél évig tartottak bezárva egy idős asszonyt – írja az ügyészség. A büntetett előéletű vádlottak – akik közül a férfit korábban már kényszermunkára kényszerítés, közkeletűbb nevén rabszolgatartás miatt is elítélték – évekkel ezelőtt férkőztek a Siófokon élő, 71 éves francia állampolgárságú asszony bizalmába, aki idővel érzelmileg is kötődni kezdett a házaspárhoz, a családjának tekintette őket. A pár ezt kihasználva előbb beköltözött hozzá, majd rávették, hogy haszonélvezet mellett az ingatlant ajándékozza oda kiskorú gyermeküknek. A házaspár aztán 2017-ben a lakás felújítására hivatkozva az idős asszonyt átköltöztette egy Siófok környéki ingatlanba, ahol konfliktusba került a vele együtt lakó férfival, ezért hiába fejeződött be a felújítás, nem engedték vissza a lakásába, hanem a következő év elején egy zártkerti ingatlanra szállították. 
Ott egy 6 négyzetméteres, korábban disznóólként, illetve szerszámoskamraként használt, lerácsozott bódéba zárták őt. A szigetelés nélküli bódéba ágyat, asztalt, éjjeli lámpát és rádiót raktak, de fűteni, mosni, tisztálkodni nem lehetett.

A vádlottak naponta egyszer ételt, vizet és alkoholt vittek a néninek, illetve alkalmanként megengedték neki, hogy felügyeletük mellett sétáljon egy kicsit a telken. Az idős nő megszökni nem tudott, németül kiabált segítségéért, ám a lakatlan környéken nem hallotta meg senki. A siófoki szomszédoknak feltűnt a távolléte, szóltak a rendőrségnek, így keresni kezdték. Miután a házaspár ezt megtudta, hazavitték, bejelentették a rendőröknek, hogy megérkezett, és miután a hatóság megszüntette a keresést, fogvatartói visszavitték a nénit a bódéba. Az idős asszonyt 2019-ig tartották a hajdani disznóólban, ekkor szerencséjére a rendőrség egy bejelentés nyomán megjelent az elhagyatott telken, és meghallották a kiáltozását. Az ügyészség a vádiratban – beismerő vallomás esetén – egyaránt 4,5 év börtönt indítványozott a házaspár tagjaival szemben, emellett érvénybe léphet a páros tagjainak felfüggesztett szabadságvesztése is.

Virtuális pénzt foglaltak le a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.04. 08:10

Fotó: police.hu
Egy fiatal mosonmagyaróvári férfi a darkwebről rendelte a drogot.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói tudomást szereztek arról, hogy egy mosonmagyaróvári cég címére – a DarkWeben keresztül –többször is rendeltek kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagokat, amelyek ellenértékét Bitcoin virtuális fizetőeszközzel egyenlítette ki a vásárló – írja a police.hu. A rendőrök látókörébe került egy 21 mosonmagyaróvári éves férfi, akin a mosonmagyaróvári nyomozók és a főkapitányság felderítői a csomag átvétele és kibontása közben ütöttek rajta 2021. február 2-án a délelőtti órákban. A házkutatáskor kábítószergyanús anyagot, illetve kábítószer fogyasztáshoz, adagoláshoz használt tárgyakat találtak nála.
A férfit elfogták, előállították, és őrizetbe vétele mellett 2021. február 3-án kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 21 éves férfi beismerő vallomást tett. A virtuális pénztárcájában található kriptovalutát a rendőrök lefoglalták. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte letartóztatását.

Kigyulladt egy kamion az M35-ös autópályán

MTI
Publikálás dátuma
2021.02.04. 07:36
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az egész jármű égett a józsai pihenőben.
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy álló kamion az M35-ös autópálya Debrecen felé vezető oldalán, Hajdúböszörmény térségében, a józsai pihenőben.    – A lángokat – amelyek nem terjedtek tovább – eloltották a debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók – írta honlapján csütörtök hajnalban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Jelenleg utómunkálatokat végeznek az egységek.