Előfizetés

Több mint tíz éve rablók támadtak egy 65 éves törökbálinti nőre, most elfogták az egyik gyanúsítottat a rendőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.19. 07:57

Fotó: police.hu
B. Csabát kedd hajnalban állították elő a rendőrök.
A rendőrség közleményében az áll: két, akkor még ismeretlen férfi még 2010. szeptember 2-án éjszaka bement egy törökbálinti asszony házába. Átmásztak a kerítésen, majd a bukóablakon bejutva támadtak az alvó, akkor 65 éves nőre. Kiráncigálták az ágyból és késsel fenyegetve kényszerítették a széf nyitására, amit az állán, a nyakán és a karján vágott, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett asszony teljesített. A rablók kimarkolták a kötegnyi valutát és csaknem 100 ezer forintot, magukhoz vettek egy több százezer forintot érő fényképezőgépet, ráparancsoltak áldozatukra, hogy ne merje értesíteni a rendőrséget, majd elmenekültek. A rendőrök hónapokig keresték a támadókat, a beszerzett adatok, információk azonban nem bizonyultak elegendőnek az ügy megfejtéséhez. Egy idő után a nyomozást felfüggesztették. Idén januárban esett be olyan, eredménnyel kecsegtető információ, amely végül elfogáshoz vezetett. A nyomozók már az információ ellenőrzése közben sejtették, hogy fordulóponthoz értek, és kedd hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztálya munkatársainak közreműködésével előállították a 45 éves B. Csabát a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai objektumába. A gyanú szerint ő és jelenleg ismeretlen bűntársa követte el a támadást. Kihallgatásán a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztályán felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás az azóta letartóztatott B. Csaba ellen.

Két autó karambolozott a 61-es főúton, meghalt egy 27 éves férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.19. 07:35

Fotó: police.hu
A baleset csütörtök este, Pogányszentpéter belterületén történt.
Összeütközött két autó csütörtök este a 61-es számú főúton, a Somogy megyei Pogányszentpéter belterületén. A balesetben az egyik autó sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a másik járművet vezető 27 éves nagykanizsai férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A balesettel érintett útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés idején 23 óra 01 percig félpályás útlezárás volt érvényben, a forgalom jelenleg újra zavartalan.

Agyonverte barátja nagymamáját, de csak 12 év után emeltek vádat ellene

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.18. 20:46
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A gyilkosság még 2009-ben történt, az elkövetőjét a börtönben találták meg.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vád szerint megölt egy 83 éves nőt Leányváron.  A vádirat szerint az elkövető és az áldozat egyaránt ismerték egymást, a férfi a nő egyik unokájának a barátja volt. A 2009-es év első napján részegen elment hozzá, abba a reményben, hogy barátját is ott találja. Az idős asszony leültette őt a konyhában, miközben együtt vártak unokájának lehetséges érkezésére. Utóbbi nem következett be, így az áldozat megkérte a férfit, menjen el, arra való hivatkozással, hogy nagyon be van rúgva. Erre alaposan berágott a vendég, amiért az előszobában meglökte a nőt, aminek következtében elesett. 
Ezután a vádlott a földön fekvő nőnek a nyakát nagy erővel megragadta, rátaposott, rátérdelt a mellkasára. Az idős nő a verés miatt életét veszítette.

A bántalmazás után a vádlott magára hagyta az előszobában a földön fekvő asszonyt és a telek hátsó részén keresztül elhagyta a helyszínt. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. A gyilkosság és a tettes kilétének felderítése között azért telt el ilyen sok idő, mert - bár az esetet gyorsan felfedezték - csak 2019 végén sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt. A piliscsévi férfi jelenleg is jogerős szabadságvesztését tölti amiatt, mert 2013-ban megvert és kirabolt otthonában egy nőt.