Előfizetés

Baltával szétverte sógora autóját, majd mellkason akart szúrni egy kiérkező tűzoltót

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.22. 15:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A randalírozó férfi szerencsére senkit sem sebesített meg.
Hivatalos személy elleni emberölés kísérlete, illetve felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 60 éves férfi ellen - tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség. Erre azért került sor, mert a támadó a rendelkezésre álló adatok szerint február 21-én előbb megjelent sógoránál, ahol baltával összetörte annak kocsiját, majd azzal fenyegetőzött, hogy megöli a feleségét valamint annak rokonait. A sógor természetesen azonnal rendőrt hívott, de a baltás férfi a hatóság embereivel egyáltalán nem volt együttműködő. Előbb a megölésükkel fenyegetőzött, majd bezárkózott sógora házába és öngyilkossági szándékát hangoztatta. Eközben több alkalommal azt kiabálta, hogy amennyiben valaki bemegy a házába, akkor „mindenki megdöglik”. Az időközben a helyszínre érkező tűzoltók sem jártak jobban a rendőröknél: műszaki mentés keretében áramtalanították az épületet és elzárták a gázt, majd betörték az ablakot, hogy azon keresztül próbáljanak behatolni a házba. Ekkor a folyamatosan fenyegetődző férfi meg akarta szúrni az egyik tűzoltót, akit csak a védőruhája és kitérő mozdulata óvott meg attól, hogy a közel 20 centiméter pengéjű kés a mellkasába álljon. A baltás támadót végül sikerült ártalmatlanítani, a hatóság pedig elrendelte az őrizetbe vételét. A további nyomozás során az elkövetőt – egészségügyi állapotának vizsgálata után – gyanúsítottként hallgatják majd ki, s ezt követően a nyomozó ügyészség indítványozni fogja a büntetett előéletű férfi letartóztatását.

Tüzet rakott a túlóratörvény-elleni tüntetésen, megbüntetnék a demonstrálót

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.22. 09:30

Fotó: Népszava
Közérdekű munkával és pénzbüntetéssel díjaznák a felhevült tiltakozót.
A Fővárosi Főügyészség garázdaság bűntett miatt emelt vádat egy 27 éves férfi ellen. A vádirat szerint az illető még 2018. december 12-én a túlóra-törvény ellen tüntetett a Parlament előtt, majd a rendezvény befejezése után társaival a téren maradt. A rendőri egységek másnap, a hajnali órákban a gyűlés helyszínén maradt résztvevőket – köztük a vádlottat is – a környező utcák felé terelték. Ekkor – két ismeretlenül maradt társával egyetemben –
a Kossuth tér közelében lévő egyik utcában meggyújtott két szeméttárolót és egy közlekedési táblát, majd a halmokon meggyulladt tüzet legyezni kezdték, hogy az nagyobb lángra kapjon. Ezt követően még további tárgyakat gyűjtöttek az utcán, amit szintén tűzre dobtak.

A kerületi ügyészség az ügyben garázdaság minősített bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, a távollévő vádlottal szemben pénzbüntetés, és közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozva – áll a vádhatóság lapunkhoz is eljuttatott közleményében.
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.