Debrecen;Hajdú-Bihar megye;traumatológus;

2021-02-23 06:54:27

Megszűnhet a baleseti ellátás Hajdú-Bihar megyében

A megyei centrum orvosai azonnali egyeztetést követelnek, ennek hiányában nem írják alá március elsejétől a munkaszerződésüket.

Megszűnhet a baleseti ellátás Hajdú-Bihar megyében – értesült a Népszava. A megyei centrum orvosai azonnali egyeztetést követelnek, ennek hiányában nem írják alá március elsejétől a munkaszerződésüket – áll a Debreceni Klinikai Központ elnökének Szabó Zoltánnak, és a centrum gazdasági alelnökének, Ónodi-Szűcs Zoltánnak írt levelükben.

A traumatológusok azt kifogásolják, hogy az új bérük megállapításánál a Magyar Traumatológus Társaság ajánlásait figyelmen kívül hagyták.

Mint az emlékezetes: a társaság 2019-ben hosszas nyomásgyakorlásra érte le, hogy javítsanak a baleseti ellátás finanszírozásán, valamint a feladatot végzők munkabérét is növelte a kormányzat összesen évi, mintegy 23 milliárdos többlet forrást biztosítottak a célra. Volt olyan traumatológus, akinek ezzel a lépéssel több százezer forinttal nőtt a jövedelme. Az új szolgálati jogviszonnyal ugyan nőtt az általános orvosbér, de ezt juttatás úgy tűnik, elveszítenék a traumatológusok.

A cikket később frissítjük.