Előfizetés

Pár órával a Deák téri kettős gyilkosság előtt késsel rabolhatott a gyanúsított és társa

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.23. 12:34

Fotó: police.hu
Az ügyészség indítványozta a két férfi letartóztatásának meghosszabbítását.
A közelmúltban újabb bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsították a két férfit, akik a gyanú szerint részt vettek abban a tavaly májusi, Deák téri verekedésben, amelyben az egyikük két személyt halálra késelt. Az ügyészség közleményében az áll: a gyanú szerint tavaly május 22-én, hajnali fél négy körül a Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy akkor 18 éves férfi a nála lévő késsel két fiatalt megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő férfit ekkor a 19 éves társa többször megrúgta, miközben egy harmadik társuk, egy szintén 19 éves férfi mindvégig támogatólag volt jelen. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette. A gyanú szerint pár órával korábban a gyanúsítottak a Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál voltak, amikor egyik társuk elvett egy padon alvó férfi mellől egy hangfalat.
A két társaság között emiatt szóváltás, majd dulakodás alakult ki, amelynek során a gyilkosság során is kést használó, 18 éves férfi a sértettet ököllel arcon ütötte és késsel combon szúrta.

A hangfal elrablása és a bántalmazás miatt a nyomozók a két letartóztatott férfit, és a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló harmadik társukat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt, az elkövetéskor 18 éves férfit pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt is gyanúsítottként vonta felelősségre. A 2020. május 24. óta letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szemben a Fővárosi Főügyészség – a legutóbb 2021. február 24. napjáig meghosszabbított – letartóztatás további meghosszabbítását indítványozta. A főügyészség álláspontja szerint ugyanis továbbra is kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet kizárni a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélyét.
A Fővárosi Főügyészség ezért indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatásának további három hónappal, 2021. május 24. napjáig történő meghosszabbítására.

A kényszerintézkedés meghosszabbítása tárgyában a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

Egy tuja alá bújt el a rendőrök elől a kecskeméti óraboltot kirabló férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.23. 12:28

Fotó: police.hu
A járőrök már a személyleírás alapján gyanították, hogy ki lehet a feltételezett tettes.
A police.hu azt írja, vasárnap, valamivel 22 óra után kaptak bejelentést arról, hogy éppen betört valaki Kecskemét belvárosának egyik óraboltjába. A bejelentő személyleírást adott az elkövetőről, és azt is elmondta telefonon, hogy az ismeretlen már elszaladt a helyszínről. A járőrök már a személyleírás alapján gyanították, hogy ki lehet a feltételezett tettes, így több autóval célirányosan végeztek kutatást. Észlelve a rendőröket, végül a Kurucz téren egy tuja alatt rejtőzött el a férfi, a járőrök elfogták. A helyszínen végzett kutatás során az eldugott órákat is megtalálták. A 30 éves férfi egy kecskeméti benzinkút, ékszerbolt és élelmiszerbolt betörésével is gyanúsítható. Kihallgatását követően őrizetbe vették őt a nyomozók, és előterjesztés tettek letartóztatásának indítványozására.

Vádat emeltek a hajdúdorogi nő ellen, aki hagyta éhen halni a kutyáit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.23. 10:49

Fotó: police.hu
Madzagokkal és láncokkal fákhoz kötötte ki az állatokat, a három közül csak egy kutyát tudtak megmenteni az állatvédők.
A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség  állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki elköltözött, majd sorsukra hagyta a kutyáit.  Az ügyészség közleményében az áll: az asszony tavaly október elején költözött el hajdúdorogi otthonából a szintén Hajdúdorogon élő rokonaihoz, a házának udvarán tartott három kistermetű kutyát azonban hátrahagyta, az állatokat nem gondozta tovább és mást sem bízott meg a kutyák ellátásával. A nő a kutyákat a nyakörvüknél fogva láncra kötötte, így az állatok sem élelemhez, sem folyadékhoz nem tudtak hozzájutni. Két kutya elpusztult, míg a harmadik, alultáplált 7-8 hónapos kutyát az egyik állatvédő alapítvány segítői november 9-én megtalálták, kiszabadították, majd állatorvoshoz vitték. Megfelelő ellátás hiányában ez az állat is elpusztult volna. A közleményben kiemelik, hogy a nő szándékos magatartásával az állatoknak indokolatlan fájdalmat és szenvedést okozott, valamint megszegte az állattartókra vonatkozó jogszabályi kötelezettségeket. Az asszony a nyomozás során beismerte tettét. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a nővel szemben közérdekű munkát szabjon ki. A rendőrség korábban közölte: a nő az ingatlan udvarán madzagokkal és láncokkal fákhoz kötötte ki az állatokat. A magyarázata az volt tettére, hogy a költözést követően elfelejtkezett a kutyákról.