Iványi Gábor;aláírásgyűjtés;Magyar Evangéliumi Testvérközösség;

2021-02-27 16:48:01

Egyre többen állnak ki Iványi Gáborék mellett

Már több mint 1700-an írták alá a Magyarországi Evangéliumi Tesvérközösség (MET) egyházi státuszának visszaállítása érdekében indított petíciót, ráadásul a támogatók száma folyamatosan nő.

Cikkünk megjelenéséig több mint 1700-an írták alá azt a nyílt petíciót, amely Iványi Gábor szervezete, a Magyarországi Evangéliumi Tesvérközösség (MET) egyházi státuszának visszaállítása érdekében indult tegnap délelőtt. Az aláírások száma folyamatosan nő - van aki csak szolidaritását fejezi ki, de sokan a kormány jogtiprása ellen emelnek szót.

Az online aláírásgyűjtésre azért van szükség, mert 2017 óta semmilyen kártérítést nem fizet a magyar állam a MET-nek, sőt újabb több száz milliós elvonásokat eszközölt az Adó- és Vámhivatalon keresztül a szervezet ellen. Ráadásul egyoldalúan, az egyház tagjainak határozott akarata ellenére vallási tevékenységet végző egyesületté silányította a szervezetet.

A petíció elindító felhívták a figyelmet, amennyiben nem történik változás, a magyar állam nem ül tárgyalóasztalhoz és nem követi a magyar Alkotmánybíróság, a Velencei Bizottság és a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság iránymutatását, akkor elveszítik a jó lelkiismerettel vállalt és eddig tisztességesen végzett, egyébként pedig hitvalló feladataikat.