Szabó Ildikó;

Kultúra karanténban

A kijárási korlátozások és a rendezvénystop napjaira otthonról elérhető kulturális programokat ajánlunk.

Különböző világok

Miriam Helms Ålien hegedűn, Szabó Ildikó csellón (képünkön) és Lajkó István zongorán játszik a Zeneakadémia digitális felületein közvetített koncerten. A kamaraesten fiatal muzsikusok három különböző világba kalauzolják közönségüket, mivel a műsoron szereplő három mű – 39. (G-dúr) zongoratrió, Hob. XV:25; Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben (Jose Bragato átirata); Dvořák: 4. (e-moll) zongoratrió, op. 90 („Dumky”) – markánsan eltérő stílust képvisel. Ám a darabokat mégis összeköti, hogy a zene eszközeivel mindegyik egy-egy nemzeti karaktert jelenít meg.

Zeneakadémia Online Koncertterem, 19:30

Szövetség az emberi méltóságért

A láthatatlanok című francia filmet közvetíti ma este a Távmozi. A történet szerint négy mindenre elszánt szociális munkás nőknek fenntartott hajléktalanszállót vezet, mindent elkövetnek, hogy segítsék az emberi méltóság megőrzését és a társadalomba való visszailleszkedést. Amikor az emberi tényezőt teljesen figyelmen kívül hagyó bürokraták ellehetetlenítik őket, szövetkeznek, hogy a szabályokat áthágva segítsenek pártfogoltjaikon: tovább üzemeltetik a helyet, éjszaka menedéket nyújtanak, nappal pedig azon fáradoznak, hogy kiépítsék vendégeiknek a megfelelő szociális hálót. Magánakciójuk azonban nem maradhat sokáig titokban. Az igaz történeten alapuló, Louis-Julien Petit által rendezett alkotásban a profi színészek oldalán a hajléktalan szereplők önmagukat alakítják.

Puskin Távmozi, 19:00

Elképzelt utolsó szavak

Last Words címmel látható a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria kiállítása az online térben. A kortárs művészek és diákalkotók közös tárlatának célja, hogy felhívja a figyelmet az emberi tevékenység által veszélybe kerülő élőlények pusztulására, a biodiverzitás aggasztó csökkenésére. A cím a kihalt vagy a kihalás szélére sodródott állatfajok elképzelt, haláluk előtti utolsó szavaira utal. A kiállítást megelőző alkotópályázatra közel kétszáznegyven pályamű érkezett diákoktól, amelyből közel negyven a kiállításon is látható.

www.deak17galeria.hu - április 1-ig.