Előfizetés

Hétvégi ház lángolt Miskolcon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.03. 21:57
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A tűzoltók megfékezték a tüzet.
Egy harminc négyzetméteres hétvégi ház tetőszerkezete égett teljes egészében, a Prizma utcában, Miskolcon

- közölte oldalán a katasztrófavédelem.

A tájékoztatás szerint a miskolci és a diósgyőri hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet. Az egységek az épületből kihoztak egy gázpalackot, amelyet nem ért hőhatás. Sérültről nem érkezett jelentés. 

Jobbikos füstgránát miatt szólalt meg a Képviselői Irodaház tűzjelző rendszere

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2021.03.03. 20:15
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A rendőrség a helyszínen vizsgálja az eset körülményeit.
Füst keletkezett az Országgyűlés Irodaházában szerdán

- tudta meg az MTI.

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában szerdán kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének kezében "beindult" egy füstgránát. Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett. Hozzátette: az intézkedési jogkörrel rendelkező V. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen vizsgálják az esetet, az elkövetőket a rendőrök visszatartották, kihallgatásuk folyamatban van. 
Tűzoltók a Képviselői Irodaház bejáratánál szerda este
Fotó: MTVA - Mihádák Zoltán
Később Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: 18 órakor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az Országgyűlés Irodaházában füst keletkezett.
A jelenlegi információk szerint az épületben jogszerűen tartózkodók környezetében tisztázatlan körülmények között egy pirotechnikai eszköz lépett működésbe, amely beindította az épület tűzvédelmi rendszerét.

A rendszer helyreállítása folyamatban van. A szóvivő tudatta: az országos rendőrfőkapitány az eset körülményeinek vizsgálatára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát jelölte ki. A rendőrség további tájékoztatást a helyszíni szemle és a rendelkezésre álló adatok értékelése után adhat

Élete végéig rács mögött marad a csantavéri halálosztó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.03. 19:21

Fotó: police.hu
40 év múlva vizsgálhatnák meg először, hogy szabadlábra helyezhető-e a férfi.
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a szerb maffia bérgyilkosát, D. Csabát - derült ki abból a közleményből, amelyet a Fővárosi Törvényszék lapunkhoz is eljuttatott.  A bíróság szerint 2018 júliusában egy amszterdami kávézóban fényes nappal agyonlőtt egy horvát férfit. Nem sokkal később, 2018 szeptemberében már Budapesten gyilkolt. Ekkor kokainvásárlás ürügyén a XV. kerületi Pólus Center mögé csalta áldozatát. A vállalkozót ugyancsak lelőtte, majd holttestét a Szilas-patakba húzta. A fentieken kívül a vádlott 2019. márciusi elfogását megelőzően megszerzett több olyan lőfegyvert és lőszert, amelyek tartására engedéllyel nem rendelkezett. Ezen felül saját részére hamis okiratokat is készíttetett, amelyeket bujkálása során a felelősségre vonásának és elfogásának elkerülése érdekében használt fel.  A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a halmazatot, azt, hogy 
a férfi mindkét esetben – Hollandiában ráadásul nappal, nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalmat megzavarva –, hidegvérrel gyilkolt, megbánást az eljárás során nem tanúsított, valamint korábban szintén emberölés miatt volt elítélve. Enyhítő körülményt nem találtak.

D. Csabát ezért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azzal a kikötéssel, hogy 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség ki szeretné zárni a szabadulás lehetőségéből, a védelem pedig korábbra akarja hozni azt. D. Csaba korábban azt is megmutatta, hogyan végzett áldozatával a Pólus Center mögött.