Előfizetés

Szegedi drogkereskedőket fogtak el a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.06. 08:40

Fotó: police.hu
Egy házaspár a saját kiskorú gyerekének is adott kábítószert.
Nyolc helyszín, három terjesztő, öt fogyasztó, valamint 5100 gramm piacról kivont kábítószer a mérlege annak a rajtaütésnek, ami 2021. március 3-án zajlott Csongrád-Csanád megyében – írja a police.hu. A Készenléti Rendőrség több egysége összehangolt akciót tartott Szegeden, Deszken és Tiszaszigeten. Az egyik szegedi benzinkút parkolójában éppen a drogüzlet lebonyolítása pillanatában csaptak le a helyi dílerekre, majd összesen nyolc lakásban tartottak kutatást. A helyszíneken talált kábítószergyanús növényi törmelék (kannabis) összességében 4,5 kilogrammot, míg a lefoglalt kábítószergyanús fehér por 600 grammot nyomott. A 40 éves N. Gézát és a szintén 40 éves feleségét, N. Sz. Szilviát, valamint 41 éves társukat, H. Péter Józsefet azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy 2020 ősze óta több alkalommal árusítottak kábítószert szegedi, deszki és tiszaszigeti fogyasztóknak. A triót bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, míg öt huszonéves fiatalt kábítószer birtoklása miatt.
Mivel felmerült a gyanú, hogy a házaspár saját fiatalkorú gyermekének is adott át kábítószert, ezért őket kiskorú veszélyeztetésével is meggyanúsították.

Vagyonvisszaszerzés céljából 6 millió forint készpénzt, ékszereket és gépkocsit foglaltak le a nyomozók. A terjesztőket őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatásukat, míg a fogyasztók szabadlábon védekeznek.

Egy ember meghalt egy újpesti romos épület tüzében

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2021.03.05. 20:26
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tragédiáig hajléktalanok húzták meg ott magukat.
Kigyulladt egy épület péntek este Újpesten, a tűzben meghalt egy ember – közölte Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Tájékoztatása szerint a tűzoltók a lángok megfékezése után találtak rá a nyolcvan négyzetméteres rozzant ház romjai között a holttestre. A távirati iroda információi szerint a fővárosi IV. kerület ikonikus épülete, a Víztorony közelében lévő Laborfalvi Róza utcai épületet mindeddig hajléktalanok használták menedékül.

Másodszor ítélték életfogytig tartó fegyházbüntetésre a többszörös gyilkost

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.05. 18:46
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A brutális gyilkos egy évvel szabadulása után részegen órákon át verte, rúgta, ütötte élettársát, végül megfojtotta.
A Pécsi Ítélőtábla pénteken helyben hagyta annak a Zala megyei férfinak az ítéletét, akit többszörös visszaesőként immár másodszor ítéltek jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre – olvasható a bírósági portálon.    A férfi 2017 júniusában szabadult feltételes kedvezménnyel korábbi életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéséből, melyet több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt szabtak ki vele szemben. A táblabíróság most védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett cselekménynek is minősítette, hogy az ötvenes éveiben járó vádlott különös kegyetlenséggel megölte a nála húsz évvel fiatalabb élettársát. Egy hajléktalanszállón 2018 januárjában ismerkedett meg a nála 20 évvel fiatalabb nővel, akivel élettársakként „kóborló, italozó, hajléktalan” életmódot folytattak. Munkájuk nem volt, a vádlott rokkant ellátásából és kéregetésből fedezték szükségleteiket. A gyilkosság napján 2019. június 14-én napközben egy ismerősük társaságában városszerte ismét bolyongtak, kéregettek, az így megszerzett pénzből csaknem hat liter bort megittak. A három ittas ember közül a nő magatehetetlen állapotba került, s ekkor kezdődött az órákig tartó tortúra: élettársa ütni, verni rugdosni kezdte, vonszolta, megtaposta, elalélt egy kútnál vizet öntött rá, majd kezdődött minden elölről. Végül a brutális gyilkos élettársa hasára térdelt és a nőt megfojtotta. Az egyebekben a Zalaegerszegi Törvényszék elsőfokú ítéletét helybenhagyó jogerős döntés szerint a többszörös gyilkos élete végéig rács mögött maradhat, mert „feltételes szabadságra nem bocsátható”.