Franciaország;akcióterv;gyilkosságok;tinédzserek;bandaháború;

2021-03-09 21:30:59

Tinédzserek ölték meg társukat Franciaországban

Már több halálos áldozata van a fiatalok féktelen tombolásának. Legutóbb egy pár vert meg egy lányt, majd a Szajnába dobták.

Belefulladt egy megvert 14 éves francia lány a Szajnába Párizs egyik észak-nyugati elővárosában, halálával összefüggésben őrizetbe vették két gimnáziumi osztálytársát – közölték kedden rendőrségi források. Az első vizsgálatok szerint egy 15 éves fiú és a barátnője megverték, majd a Szajnába dobták az áldozatot, aki az osztálytársuk volt, és akit hetek óta zaklattak a közösségi oldalakon.

Az ügyészség közlése szerint az őrizetbe vett fiú anyja hívta fel a rendőrséget hétfő este 9 órakor, hogy jelezze: a fia és annak barátnője megverték egy osztálytársnőjüket, majd elmenekültek. Az anya ezek után elment a rendőrségre és elmondta, hogy a fia azt közölte, délután 4 és 5 óra között megverték a lányt, aki szerintük beleesett a Szajnába. Bejelentése alapján találta meg a vízi rendőrség kedd reggel a megvert lány holttestét, akinek a fején és az arcán ütésnyomok voltak.

Az elmúlt hetekben kamaszok közötti több bandaháború is erőszakba torkollott a fővárosi régióban, s a jelenség heves közéleti vitát váltott ki.

Március 1-én a francia belügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium jelezte, hogy akciótervet dolgoz ki a középiskolás bandák közötti összecsapások felszámolására.

(Képünkön a francia rendőrség biztosítja egy korábbi tinédzser-gyilkosság helyszínét)