Előfizetés

Vészhelyzet a kórházban: 128 beteget kellett menekíteni

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2021.03.11. 08:31
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Két tévé kapott lángra, ez okozta a bajt.
Tűz ütött ki a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hotelépületében csütörtök hajnalban, egy ötödik emeleti kórteremben két mennyezetre függesztett televíziókészülék égett, a tűz miatt 128 beteget kellett kimenekíteni

- közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

A mentésben harminchét tűzoltó vett részt tíz járművel. A helyszínre székesfehérvári, sárbogárdi, pétfürdői és pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik a nagy füst miatt légzőkészülékben mentek be az épületbe. Az 5. emeletről, valamint a 4. emelet egy részéről és a felette húzódó négy szint füsttel telített szárnyaiból hozták ki a betegeket. Többségüket betegágyában tolva mentették ki a kórház dolgozóival, rendőrökkel és katonákkal együttműködve . A tűzoltók porral oltóval fújták le a lángoló televíziókészülékeket, hőkamerával átvizsgálták a mennyezetet, a füsttel érintett folyosókat átszellőztették, majd az 5. emelet kivételével segítették a betegek visszatérését a kórtermekbe. A betegeknek nem esett baja, egy kórházi dolgozó a füst belélegzése miatt könnyebben megsérült. A tűz okát, körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Nőkről készített videót egy tatabányai áruház mosdójában egy férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.10. 15:18
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nők észrevették ezt, és dulakodni kezdtek a szeméremsértővel.
Egy 34 éves tatai férfi a gyanú szerint egy illemhelyiségben készített videót nőkről – írja a police.hu.    A férfi 2021. március 8-án délután egy tatabányai áruház női mosdójába ment, és bezárkózott a középső fülkébe. Kis idő elteltével, a szomszédos toalettfülkékbe két nő bement. A férfi a paraván alatt átnyúlva videofelvételt készített róluk a telefonjával. Ezt észrevették a nők, és el akarták venni tőle a telefont, így dulakodás alakult ki közöttük. A helyszínre érkező járőrök elfogták a feltételezett elkövetőt és előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őt, és lefoglalták a telefonját. A férfi ellen szeméremsértés, két rendbeli személyes adattal visszaélés, valamint garázdaság elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

A helyszínen belehalt sérüléseibe egy magyar autós Ausztriában

index.hu
Publikálás dátuma
2021.03.10. 15:06

A kiérkező tűzoltók csak feszítővágó segítségével tudták kiszabadítani a 43 éves sofőrt.
Egy kamionbaleset miatt állt a forgalom kedden délelőtt az ausztriai A25-ös autópályán, amit a Bécs felől érkező magyar furgon vezetője későn vett észre, és teljes sebességgel belehajtott a sor végén álló teherautóba.  A jármű a kamion vontatmánya alá fúródott, a kiérkező tűzoltók csak feszítővágó segítségével tudták kiszabadítani a 43 éves sofőrt, akinek az életét azonban már nem tudták megmenteni.
A sztráda Wels és Marchtrenk közötti szakaszát két órára lezárták, amíg a két baleset helyszínelése és a műszaki mentés folyt.