Petőfi Sándor;állami média;Demeter Szilárd;

2021-03-12 17:35:03

Közös projektbe állt össze az állami média az antiszemita húrokat pengető Demeter Szilárddal

A lázadó ifjúságot szeretnék megszólítani.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy 2023-ban ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A kerek évfordulók mindig lehetőséget adnak megemlékezni a nagyjainkról és példaképekre van szükség ebben az értékvesztett világban.

Galambos István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) program főigazgatója úgy véli: a "közmédia" fontos feladata az értékteremtés, a Petőfi-projekt pedig remek lehetőséget biztosít arra, hogy megszólítsák a lázadó, fiatal korosztályt, amely keresi az értékeket.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója kiemelte: a bicentenárium két évig fog tartani, 2022-ben és 2023-ban emlékeznek Petőfi Sándorra.

Mint mondta, Petőfi Sándor szimbóluma annak a korszaknak, amikor megteremtődött a magyar anyanyelvi kultúra, megszületett a modern magyar nemzet ennek minden konfliktusával együtt.

Közlése szerint a "közmédiával" közös kezdeményezés nem önmagában Petőfiről fog szólni, hanem Petőfiről és koráról, valamint "kicsit magunkról is", hogy miként "tudunk ebben a globális őrületben a normalitás szigeteként megmaradni a saját kultúránkban".

Eddig tartott az állami hírügynökség, az MTI híre, amely alapján nem derült ki, arról a Demeter Szilárdról van szó, aki tavaly novemberben egy antiszemita írásában azt fejtegette, hogy Európa Soros György gázkamrája.