Előfizetés

Holttestet találtak egy kigyulladt ház oltásánál Öttevényen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.16. 19:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat.
Kigyulladt egy családi ház kedd kora este a Győr-Moson-Sopron megyei Öttevényen, a tűzoltók egy holttestet találtak az épületben - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t. Schreindler Ágnes elmondta, hogy a tűz a település Fő utcájában lévő ház egyik helyiségében keletkezett, ahonnan a födémen keresztül átterjedt a tetőre. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat.

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság az iskolaőrt bántalmazó anyát

MTI
Publikálás dátuma
2021.03.16. 15:52
Képünk illusztráció
Fotó: Röhrig Dániel / Népszava
A döntés jogerős.
A Balassagyarmati Járásbíróság jogerősen egy év tíz hónap, két és fél évre felfüggesztett börtönre ítélt egy 43 éves anyát, aki rátámadt egy általános iskola női iskolaőrére - tájékoztatott a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője. Bóna Gyula közölte: a vádlott tavaly október 22-én elment a lányáért az iskolába, ahol kiderült, hogy a gyerek napközben elesett, a térdén és a fején könnyebben megsérült. Emiatt beszélni akart az igazgatóval és a tanárokkal is, mivel azonban szülők az iskola épületébe nem léphettek be, az egyenruhás iskolaőr arra kérte, hogy távozzon. Az anya többszöri felszólításra sem hagyta el az épületet, ehelyett a tanulók és az iskola dolgozói előtt útszéli hangnemben szidalmazni kezdte az iskolaőrt, majd a falnak lökte őt. A járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és becsületsértés vétségével vádolta meg az anyát, akit a bíróság mindkét vádpontban bűnösnek mondott ki - derül ki a közleményből.

Letartóztatták azt a kínai férfit, aki egy Covid-osztályon ollóval arcon szúrta betegtársát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.16. 14:33
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.
A megalapozott gyanú szerint a 37 éves külföldi férfi 2021. március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban egy sebészeti ollóval súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrök még az intézmény udvarán elfogták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a férfit gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt. A vádhatóság azért indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedést - vagyis a letartóztatást - mivel szeretnék, ha a terhelt elérhető maradna a büntetőeljárás alatt, másfelől pedig a bűnismétlés veszélyét is reálisnak tartják. Aligha meglepő, ha a szurkálót letartóztatásba helyezték, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. A végzés a fellebbezések miatt nem jogerős - derül ki a Fővárosi Főügyészség lapunkhoz eljuttatott tájékoztatásából.