Előfizetés

A felügyelete alatt álló, tízéves kislány nemi szervét simogatta a vádlott

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.22. 10:26
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Felfüggesztett börtönbüntetését súlyosbította letöltendőre a másodfokon eljáró bíróság.
A Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a bíróság súlyosabb büntetést szabott ki abban az ügyben, amelyben a vádlott egy tízéves kislány nemi szervét a ruháján keresztül simogatta – írja az ügyészség. Az első fokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat 12. életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért 2 év – végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte. A főügyészség azonban indítványozta, hogy minősítsék a cselekményt súlyosabbnak, erőszakkal elkövetettnek. Emellett végrehajtandó szabadságvesztést, illetve foglalkozástól és közügyek gyakorlásától eltiltást is indítványoztak. A vádhatóság emlékeztetett arra, hogy súlyosan szeméremsértő a nő, a gyermek mellének megfogása, nemi szervének simogatása, ruhán keresztül is, ha az a nemi vágy felkeltésére, fenntartására vagy kielégítésére irányult vagy arra alkalmas.
A 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális cselekmény pedig nem szexuális kényszerítésnek, nem szexuális visszaélésnek vagy szeméremsértésnek, hanem szexuális erőszaknak minősül.

Fennáll ráadásul a kapcsolati viszony, mivel a gyermek a vádlott felügyelete alatt állt, illetve volt tényleges fizikai erőszak, amikor a kislányt tiltakozása ellenére átkarolta és visszahúzta, az ölébe ültette. A tiltakozó gyermek átkarolása és ölbe húzása ugyanis erőszakos magatartás, mert ez a gyermek esetében nagy erejű erőszaknak tekinthető. A másodfokú bíróság ezért a vádlottat 3 év szabadságvesztésre ítélte, mellékbüntetésként pedig 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozástól vagy tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Felborult egy autószállító az M7-es autópályán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.21. 19:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset éjszaka történt, amikor gyér volt a forgalom.
Balatonendréd térségében szalagkorlátnak ütközött, majd felborult egy személyautókat szállító nyergesvontató éjszaka az M7-es autópályán. A rakomány beterítette a sztráda határ felé tartó oldalát.  A kamionban csak a sofőr ült, aki nem sérült meg a balesetben. A műszaki mentés több, mint hat órán keresztül tartott.    Egy héten belül ez már a második tréleres baleset, néhány nappal ezelőtt az M1-esen borult fel egy autószállító.

Biztosítási pénzét csalta ki egy nő egy idős férfitől

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.21. 17:23
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A csaló több mint kétmillió forintot szerzett meg áldozatától.
Egy budapesti nő több mint kétmillió forinttal károsított meg egy idős férfit, amire a sértett biztosítójánál figyeltek fel. Történt, hogy a férfit mindig a nő kísérte ügyet intézni, aki a károsult biztosítási alapjából különböző összegeket utaltatott saját bankszámlájára - írta a police.hu. Mint kiderült, a csaló azt állította a férfinak, hogy neki nincs számlája, így külföldi munkáltatója csak neki tudja átutalni a fizetését. A biztosító által kiutalt pénzeket aztán a külföldi fizetése gyanánt elkérte a férfitől, akinek fogalma nem volt róla, hogy saját biztosítási alapját adja oda a nőnek. A 34 éves csaló végül 2021. március 16-án bukott le, amikor újra a biztosítóhoz ment, hogy az életbiztosítás maradék összegét is megszerezze. A VII. kerületi rendőrök azonban elfogták. A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondta, hogy a kicsalt pénzt elköltötte.​