Klubrádió;Fővárosi Törvényszék;NMHH;médiatanács;

2021-03-31 17:15:01

Elveszett az éterben a Klubrádió kereste, amit a Médiatanács ellen nyújtottak be

A Fővárosi Törvényszék állítja, nem találják a rádió keresetét. Így az ügyet tárgyalni sem lehet.

Az adót működtető cég bírósági eljárást kezdeményezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa ellen, amiért - pénzügyi helyzetére hivatkozva - elkaszálta a 92,9-es frekvenciára beadott pályázatát. Mint a Média1 írja, az NMHH Médiatanács határozatai elleni jogorvoslatok úgy zajlanak, hogy ilyen esetekben a Fővárosi Törvényszékhez címezve, de az NMHH felé kell benyújtani a bírósági keresetet és a médiahatóság továbbítja ezeket a Fővárosi Törvényszéknek. A Klubrádió ennek megfelelően a bírósági keresetét el is juttatta az médiahatóságnak.

A portál szerette volna megtudni, mikor lesz az első tárgyalás, ezért megkeresték a Fővárosi Törvényszéket, ahol azonban azt közölték, ilyen kereset nem található náluk.

Az NMHH ennek ellenére azt állítja, hogy a jogszabályban előírt határidőn belül már továbbították a bíróság részére a hozzájuk beérkezett keresetet. A Media1 erre hivatkozva újra megkereste a Törvényszéket, hogy ellenőrizzék, kaptak-e olyan keresetet, melyben a felperes a Klubrádió.

A bíróság ezt követően újra ellenőrizte az iratokat, de szerdán délután beérkezett válaszuk szerint továbbra sem találták a Klubrádió által kezdeményezett bírósági kereset nyomát: „Újból megnéztük és nem találtuk az Ön által megjelölt ügyet a Fővárosi Törvényszék Közigazgatási Kollégiumának nyilvántartásában” – írták.