Előfizetés

Száz milliós bevételt hozott a 168 betörés

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.06. 13:07
Kélpünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfi szabadulását követően alig három hónappal kezdett bele a betörés sorozatba. Mintegy 110 millió forint értékben vitt el főként készpénzt, ékszereket és elektronikai eszközöket.
Összesen 168 alkalommal tört be ingatlanokba Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyékben, illetőleg a fővárosban követte el - tájékoztatott a a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.  A letartóztatás hatálya alatt álló férfi valamennyi bűncselekmény elkövetését elismerte. A 179 rendbeli minősített lopás miatt vele szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett - fegyházbüntetés kiszabására, a feltételes szabadságból történő kizárásra, egy következő büntetése feltételes szabadságának megszüntetésére, 12.643.797 forint erejéig vagyonelkobzásra és 32.568.221 forint bűnügyi költség megfizetésére is indítványt tett. Az eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Halálos áldozata is van a Margit kórházban keletkezett tűznek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.06. 10:57

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés miatt rendelt el nyomozást.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, tűz volt a budapesti Szent Margit Kórház egyik kórtermében, a III. kerületi Bécsi úton. A III. kerületi Rendőrkapitányság járőrei elsők között értek a helyszínre. Az égő kórteremből egy 73 éves beteget hoztak ki. Az idős ember az elsődleges adatok szerint életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, az egyik rendőrt enyhe füstmérgezéssel a helyszínen látták el.       A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint az égő kórteremből nem egy, hanem két embert hoztak ki, akiket a mentők kórházba szállítottak, egyikük azonban a gondos ellátás ellenére életét vesztette.    A tűzoltók és a rendőrök összesen 37 embert kísértek ki a kórház földszintjéről. A tűz nem terjedt át több kórteremre. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés vétség miatt rendelt el nyomozást. 

Tizenhárom millió forint értékű hamis táskaszállítmány bukott meg az M7-esen (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.06. 10:45
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Fekete zsákokban egy szlovén autóban szállították a márkásnak feltüntetett divatcikkeket.
Csaknem 13 millió forint értékű rakományt foglaltak le a pénzügyőrök az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán leállított és ellenőrzött szlovén autóból – tette közzé Facebook-oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A csomag- és az utastér átvizsgálásakor tíz, különböző nagyságú, felirat nélküli fekete zsákot találtak a NAV munkatársai. Ezekben különféle márkajelzésű (Gucci, Karl Lagerfeld, Tommy Hilfiger, Yves Saint Laurent) táskák lapultak, amelyek származását a sofőr nem tudta igazolni.
A táskák előzetes vizsgálata szerint hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A pénzügyőrök a csaknem 13 millió forint értékű rakományt lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt feljelentést tettek.