Orbán Viktor;Szabó Tímea;koronavírus;védőoltások;

2021-04-07 14:56:46

"Orbán Viktor a saját mércéje szerint is megbukott"

Szabó Tímea azt mondja: a miniszterelnök pontosan tudja, hogy 2,5 millió beoltott nem jelent 2,5 millió védett embert.

Nincs 2,5 millió oltással védett ember, 1 millió van; Orbán Viktor szándékosan félrevezeti és így veszélyezteti az embereket azzal, hogy 2,5 millió beoltottról és ezzel biztonságról beszél – szögezte le Facebook-bejegyzésében Szabó Tímea (Párbeszéd) országgyűlési képviselő.

Idézte a kormány friss hivatalos tájékoztatását arról, hogy eddig 1 millió ember kapott két oltást, de még nekik sem telt le az egy hónap a második adag után.

Kifejtette, hogy a nyájimmunitáshoz minden szakértő szerint, beleértve „a kormányellenességgel nemigen vádolható Szlávik doktort is”, sokkal több beoltott kellene. Vélemények az 5 milliótól a 8 millió beoltottig szóródnak. Ettől nagyon messze vagyunk.

Arról is beszélt, hogy szerinte Orbán elképesztően veszélyes játszmát folytat azért, hogy megint az eszement fociőrületének hódolhasson; azért, hogy nálunk rendezzenek nyáron foci-Eb-t. Úgy vélekedett, beteg gondolkodás ez. Hozzátette, hogy szerinte Orbán Viktor ne beszéljen erkölcsről, mert:

Állítja: a miniszterelnök szétverte a betegellátást, elüldözött 5 ezer orvost, leinasozta a rezidenseket, és hagyta, hogy elszabaduljon a vírus. Azt is írta, hogy „a tomboló járvány alatt éjszakánként 100 milliárdokat lop ki a haverjai magánalapítványába, és a kórházak helyett sportra, vadászkiállításra és dubaji világkiállításra költ”. Folytatta: „haverjai luxustengerpartokon sütkéreznek, miközben százezrek vesztették el a megélhetésüket, vagy csökkent a jövedelmük, ő pedig nem segít rajtuk”.