járványkezelés;

2021-04-08 07:16:34

Analízis

Alapvetés: Magyarországon 2020 januárjában megjelent a Covid-19 vírus, ami gyorsan terjed és mutálódik.

Premissza 1: A vírus emberek közötti érintkezéssel terjed.

Konklúzió: A járvány megállítása érdekében teljesen meg kell szüntetni az emberek közötti érintkezéseket.

Premissza 2: A védekezés egyetlen módja az emberek ellenanyaggal való beoltása.

Konklúzió: Minden embert azonnal be kell oltani.

Premissza 3: Miután az előző konklúziók egyike sem alkalmazható, köztes megoldást kell találni.

Konklúzió: Nemzeti Konzultáció!

Itt tartunk ma. Mindeközben azonban temérdek dolog történt és történik: pl. naponta össze-vissza beszéd arról, hogy így vagy úgy, nyitunk vagy nem nyitunk, zárunk vagy nem zárunk, mikor és hogy, merre és hány millió.

Mindez a katyvasz azonban nem akadályozta azokat a kitűnő akvizíciós lehetőségeket, amiket az állami beszerzésekre rárepülő, szemfüles „fürkészek és portyázók” ügyesen aknáztak ki, akiket a minden hájjal megkent kínai fezőröknek sikerült rávenniük arra, hogy "kölcsönösen előnyös feltételek" mellett szerezzenek be elébb világszínvonalú egészségvédő maszkokat, majd ugyanezek gyártásához alkalmas gépsorokat, amik azóta is ontják a hibátlan és kitűnő minőségű termékeket. De ezzel, még nincs vége. A kalandozgatás legfényesebb eredménye a lélegeztető gépek beszerzésének egyedülállósága, aminek kapcsán Mária Országa hozzájutott annyi ketyeréhez (arany áron), amivel elláthatná a V4-ek teljes lakosságát. És akkor még nem is beszéltünk a vakcinákról.

Ehhez tudni kell, hogy az árverseny és a káosz elkerülése érdekében az Európai Unió vállalta az oltóanyagok közös beszerzésének ódiumát. Amivel persze temérdek gondot, hibalehetőséget és támadási felületet vállalt magára. Meg is kapta. Viszont ezzel elvette a buherálási lehetőséget azoktól, akik erre számítottak. Hiába. Ugyanezek a „fürkészek és portyázók” voltak ismét sikeresek, ugyanazok a kínai fezőrök látták el ugyanazon "kölcsönösen előnyös feltételek" mellett világszínvonalú kínai vakcinával és mások űrszínvonalú Szputnyik-V vakcinával a gyanútlan lakosságot. Amiket kormányfői parancsszóra engedélyezett a hatóság. Így élünk.

Tizenöt hónappal a járvány megjelenése után jutott el az Operatív Törzs oda, hogy sikerült eldönteni a pedagógusok megvédésének feltétlen szükségességét, és csak mostanára lett egyértelmű (?) menetrend arról, hogy mi történjen pl. a közüzemi, közszolgálati dolgozók védelmével. A járvány harmadik hullámának közepén! És még nem tudjuk, lesz-e negyedik.

No de, sebaj! Mindenkit megvédünk, beoltjuk az egész lakosságot, újraindítjuk az egész gazdaságot, holnapra megforgatjuk az egész világot, sőt tán még mutálódunk is.

Eközben: bezáratjuk a hajléktalanok ispotályát, krumpli tenyészeti állomást nyitunk Üzbegisztánban, és nem nyújtunk segítséget a csíkszeredai magyarok leégett házainak újjáépítéséhez. Viszont nyújtunk Azerbajdzsánnak a karabahi háború veszteségeihez.

Ráadásul mi, adófizetők, építünk Bicske negyedosztályú focicsapatának – két kórház árából - egy újabb stadiont. Így szép az élet. Így élünk.

Hajrá Magyarország!