Előfizetés

Hadházy Ákos a rendőrségre ment Tiborcz István szállodájának működése miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.12. 11:13

Fotó: Béres Márton / Népszava
A politikus számos luxusautót észlelt szombat este a miniszterelnök vejének turai kastélynál, és szerinte vannak akik nem üzleti/oktatási céllal érkeztek, márpedig járvány idején csak ez megengedett.
"Több jelzést kaptam arról, hogy a turai Botaniq Hotel (leánykori nevén Schossberger-kastély) a járvány alatt is üzemel. Leginkább a hétvégi napokon van tele luxusautókkal a szálloda parkolója, amiről többen képeket is küldtek"

- írja hétfő reggeli bejegyzésében Hadházy Ákos.

A független képviselő szerint korábban két kollégája, a hétvégén pedig ő maga győződött meg arról, hogy Tiborcz István szállodája valóban fogad vendégeket. "Ottjártamkor is luxusautók álltak a parkolóban, a személyzeti parkolóban is jócskán voltak autók. Egy hölgy és egy úr pedig éppen akkor, szombat este hétkor érkezett a kapuhoz, a portás egy papírlapból (vendéglista) ellenőrizte a nevet, majd a kastély főbejáratához irányította a vendégeket" - osztotta meg tapasztalatait. A politikus felhívta a figyelmet arra is, az időpontoknak jelentősége van, ugyanis az érvényben lévő rendelet szerint üzleti és oktatási céllal fogadhatnak vendégeket a szállodák. Hadházy Ákos ugyanakkor azt valószínűtlennek tartja, hogy valaki szombat este érkezik meg a párjával üzletelni. Emiatt szombaton bejelentést tett a rendőrségnél a járványügyi szabályok megsértése miatt és szeretné kideríteni, milyen oktatás folyt a turai kastélyban. Megjegyezte, a szállodában egyébként 100 ezer forint/fő/éjtől indul a szállás ára

Már Kásler Miklóst is hamisítják a netes csalók

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.12. 09:10

Fotó: Facrbook/Kásler Miklós
Senki se dőljön be nekik, ugyanis visszaélnek a tárcavezető nevével.
A nevemmel és fényképeimmel tévesztik meg csalók, a közösségi média felületein, gyanútlan honfitársaimat

- írta hétfő reggel közösségi oldalán az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós fontosnak tartja a profilhamisítások megfékezését, ezért az esetet azonnal jelentette, és kérte a megtévesztő fiók törlését. A szűkszavú tájékoztatásból az nem derül ki, hogy pontosan mit is szeretnének elérni az ügyeskedők, de nem lennénk meglepve, ha mindez a járvánnyal függne össze.

Napi vírus: 5077 új fertőzött, 291-en vesztették életüket

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.12. 08:34

Fotó: Vajda János / MTI
5077 fertőződött meg az utóbbi 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen 725 241 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 291 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 23 708 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 429 074 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 272 459 főre emelkedett. 10 740 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 249-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarország a második az uniós oltási ranglistán.
Folyamatosan zajlik az oltás, már 2 900 383 fő vette fel a vakcinát, közülük 1 217 258 fő már a második oltását is megkapta.

Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás. Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódott.
A járvány elleni jelenleg is hatályban lévő védelmi intézkedések április 19-ig továbbra is érvényesek.  A települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani.  Mindenki köteles továbbá a közterületen és nyilvános helyen a másik embertől legalább 1,5 méteres távolságot tartani. Szabadidős sport tevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban - továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani. A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket. A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A szigor már csak azért is indokolt, mert a járvány intenzitása pár napig látványosan alábbhagyott, ám ez a meredek görbével ábrázolható folyamat most megtorpant, lásd: a Népszava járványterjedési grafikonját