Előfizetés

Meghosszabbították a Honvédkórházban gyilkoló férfi letartóztatását

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.14. 18:54
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Változatlanul az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tartják fogva a gyanúsítottat.
A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal – 2021. július 16-ig – meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak

- derült ki a Fővárosi Törvényszék lapunkhoz is eljuttatott tájékoztatásából.

Arról a kínai férfiról van szó, aki még március 13-án a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén minden előzmény nélkül elkezdte betegtársát fojtogatni, majd ollóval meggyilkolt egy altatásban és lélegeztetőgépen lévő 54 éves nőt.  A bíróság megállapította, hogy a személyi körülményei rendezetlenek, nem ismeri a magyar nyelvet, valamint magyarországi kötődéssel nem rendelkezik. Emiatt attól tartanak, hogy visszatérhet Kínába, valamint a bűnismétlés kockázatát is reálisnak vélik. Így mindenképpen szükséges vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés. A letartóztatás helye továbbra is az IMEI - áll a bíróság közleményében.    Ha bűnösnek találják, akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Késsel akartak kirabolni egy pénzszállítót az Árkád bevásárlóközpontban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.14. 16:55

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A támadó elmenekült, a rendőrség keresi.
Csütörtökön 15 óra körül egy X. kerületi bevásárlóközpont szervizfolyosóján késsel próbálta megszerezni egy  pénzszállító cég alkalmazottjától a kezében tartott pénzkazettát egy ismeretlen férfi

- közölte oldalán a rendőrség. Mint írták, a rablás sikertelen volt, ugyanis az alkalmazott ellökte magától a támadót, aki elfutott. Szerencsére nem sérült meg, a rábízott pénzt is megmentette. A rendőrök keresik a támadót. A Népszava úgy tudja, az eset az Örs vezér terén található Árkád bevásárlóközpontban történt.

Lövöldözés és verekedés volt Kispesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.14. 16:16

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A gyanúsítottat előállították.
Szerdán nem sokkal fél kettő előtt érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint a 
XIX. kerületi Kossuth téren két lövést lehetett hallani. Az egyenruhások gyorsan kiszálltak a helyszínre, ahol két dulakodó emberre lettek figyelmesek, egyikük kezében pisztoly volt.

Az intézkedő rendőr is elővette sajátját, és felszólította a férfit, hogy tegye le a nála lévő fegyvert. Ellenállást nem tanúsított, így meg tudta bilincselni. Mint kiderült, a férfi kezében lévő pisztoly egy gáz- és riasztófegyver volt. A lövéseket leadó férfit előállították, elszámoltatása jelenleg is tart, a fegyvert pedig elkobozták tőle - derült ki a rendőrség közléséből.