Előfizetés

F1: elmarad az idei Kanadai Nagydíj

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.16. 07:44

Fotó: HOCH ZWEI / AFP
A montreali egészségügyi szakemberek a koronavírusra hivatkozva nem engedik megrendezni a versenyt.
Elmarad a június 13-ra tervezett Forma-1-es Kanadai Nagydíj, mivel a montreali egészségügyi hatóságok szerint a verseny még szurkolók jelenléte nélkül is komoly veszélyt jelentene a fertőzés terjedése szempontjából. Érvelésük szerint a külföldről érkező csapatok tagjai több száz másik emberrel kerülnének kontaktusba a versenyhétvége során.  Az Autoweek című szaklap értesülései szerint Törökország lehet a beugró Montreal helyére, ám a világjárvány miatt jelenleg ott sem biztos, hogy június közepén fogadni tudják a száguldó cirkuszt. (A hvg.hu nyomán) 

Újpest–Fehérvár döntő lesz a labdarúgó Magyar Kupában

MTI
Publikálás dátuma
2021.04.15. 22:28

Fotó: Kovács Tamás / MTI
A székesfehérvári csapat a fővárosi MTK-t győzte le a csütörtöki elődöntőben.
A MOL Fehérvár FC hátrányból fordítva 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa csütörtöki elődöntőjében. Szabics Imre vezetőedző (Képünkön játékosai körében) együttese története során harmadszor hódíthatja el a trófeát, amelyért május 3-án a Puskás Arénában küzd meg a tízszeres kupagyőztes Újpesttel. MOL Magyar Kupa, elődöntő: MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-2 (1-1) -------------------------------------- Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Farkas gól: Schön (14.), illetve Bolla (38.), Nikolics (52.) sárga lap: Dimitrov (46.), Schön (70.), Cseke (72.), Varga R. (85.), illetve Bamgboye (74.), Rus (81.), Fiola (87.) MTK Budapest: ------------- Somodi - Alho (Kata, 74.), Perkovic, Nagy Zs., Herrera (Balázs B., a szünetben) - Cseke (Kanta, 87.), Mezei (Dimitrov, 33.), Palincsár (Miovski, 74.) - Varga R., Prosser D., Schön MOL Fehérvár FC: ---------------- Kovács D. - Bolla B., Musliu, Rus (Houri, 86.), Stopira - Bamgboye, Nego, Pinto (Fiola, 71.), Petrjak - Nikolics, Zivzivadze (Dárdai, 86.) A mérkőzés elején a fővárosiak akarata érvényesült, több szép támadást is vezettek, egy ilyen végén szűk negyedóra után előnybe is kerültek. A gól nem változtatott a játék képén, az MTK volt veszélyesebb, a vendégeknek mégis sikerült egyenlíteniük. A második játékrész fehérvári góllal indult. Innentől nyílt sisakos küzdelem alakult ki: az MTK nagy erőket mozgósítva támadott az egyenlítésért, de egyre több pontatlanság csúszott a játékába, a Fehérvár gyors ellenakciói pedig még veszélyesebbek voltak. Bár az iram nem csökkent, újabb találat azért nem született, mert a színvonal valamelyest visszaesett. Hiába voltak ígéretes támadások mindkét oldalon, vagy a passzokba, vagy a lövésekbe csúszott hiba, így a hatékonyabban futballozó Fehérvár jutott a döntőbe. Szerdán játszották: Kisvárda Master Good-Újpest FC 0-1 (0-0) 
Az Újpest szerdán így ünnepelte a döntőbe jutást
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Forma-1: Idén is elmarad a Kanadai Nagydíj

MTI.hu
Publikálás dátuma
2021.04.15. 20:32
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2019, Grand Prix of Austria
Fotó: HOCH ZWEI /
A tavalyi szezon után idén is elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj a koronavírus-járvány miatt.
A montreali egészségügyi hatóságok megállapították, hogy a verseny megrendezése még szurkolók jelenléte nélkül is komoly veszélyt jelentene a fertőzés terjedése miatt, ugyanis a külföldről érkező csapatok tagjai nagyon sok emberrel, például több száz önkéntessel kerülnének kapcsolatba a versenyhétvége során. Az idei kanadai futamra június 13-án került volna sor. "Amennyiben ebben az évben nem tudjuk megrendezni a viadalt, jövőre mindenképpen meg kell tartanunk, mert nagyon fontos számunkra" - nyilatkozta Valerie Plante, Montreal polgármestere ezen a héten a La Presse című lapnak. A Kanadába érkezőknek a jelenlegi szabályok szerint két hétig karanténba kell vonulniuk, ugyanakkor a montreali verseny előtt egy héttel még Azerbajdzsánban köröz majd a mezőny. Komoly gondot jelent az is, hogy a sorozat tulajdonosai hatmillió dolláros kompenzációt várnak el a szervezőktől, amennyiben nem engednek be nézőket a futamra. Az Autoweek című szaklap értesülései szerint Törökország lehet a beugró Montreal helyére, ám a világjárvány miatt jelenleg ott sem biztos, hogy június közepén fogadni tudják a száguldó cirkuszt.