Előfizetés

Késsel akartak kirabolni egy soproni drogériát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.16. 11:33
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hamar elkapták a 61 éves férfit.
Csütörtökön, este fél 6 után érkezett a rendőrségre a bejelentés, miszerint egy soproni illatszerüzletben egy férfi késsel fenyegetőzve próbálja megszerezni a bevételt. 
Az egyenruhások tetten érték a gyanúsítottat, aki egy nyolc centiméter pengehosszúságú kést fogott az eladóra miközben pénzt követelt tőle.

A 61 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indult eljárás. Kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását is - áll a rendőrség közlésében.

Más bankkártyáját használta Kecskeméten, már keresik a rendőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.16. 11:11
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Peches volt a csaló, mivel több kamera rögzítette, ahogyan más kontójára vásárolgatott.
A rendőrök a lakosság segítségét kérik annak a nőnek a megtalálása érdekében, aki több boltban is más nevére szóló bankkártyával vásárolt Kecskeméten - írja a police.hu. A csalóról tette során több felvétel is készült, ez alapján a következők tudhatók róla:
160-170 cm magas, erős testalkatú, haja sötét, vállig érő. Kézfején, az ujjak tövében tetoválások vannak.

A rendőrök azt kérik, hogy aki felismeri a felvételeken látható nőt, vagy a személyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-356-os telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöldszámán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Csempészeket fogott az adóhatóság

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.16. 10:12
Képünk illusztráció
Fotó: NAV
A NAV munkatársai az adózatlan jövedéki termékeket lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.
Az elmúlt napokban több mint hárommillió forint értékben foglaltak le 1600 doboz cigarettát és csaknem 150 liter alkoholt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Veszprém, Baranya és Győr-Moson-Sopron megyében  - derült ki a NAV közleményéből. Az egyik esetben az M1-es autópályán egy teherautó rakterében 30 literes hordókban 72 liter ismeretlen eredetű alkoholt találtak a NAV munkatársai, melynek származását a jármű sofőrje nem tudta igazolni. Egy másik alkalommal Hegyeshalomnál a pénzügyőrök Djangoval, a kábítószer- és cigarettakereső kutyával egy román autóbuszt ellenőriztek. A rakteréből mintegy ezerhétszáz doboz adózatlan cigaretta került elő. Végül az M7-es autópályán egy autó rakterével is akadtak gondok, ahol összesen húsz üveg, ismeretlen eredetű alkoholterméket találtak a pénzügyőrök - áll a tájékoztatásban. A NAV munkatársai az adózatlan jövedéki termékeket lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.