kikapcsolási moratórium;

2021-04-19 17:46:39

Még tart az energiaszolgáltatói türelem

Jelen állás szerint május 10-ig meghosszabbítják a lejárt közműtartozások miatti kikapcsolások közel fél éve tartó szüneteltetését.

Az MVM Csoport az önkéntes kikapcsolási moratóriumot az általános iskolák teljeskörű újranyitásáig tartja fenn – közölték lapunkkal az állami energiaszolgáltatónál. Mivel a kormányzat döntése alapján az általános iskolák felső tagozatai, valamint a középiskolák május 10-én nyitnak újra, az E.ON Hungária Csoport továbbra is szünetelteti a kikapcsolásokat – tájékoztattak kérdésünkre a német hátterű áramszolgáltatónál. Döntésük természetesen az immár hozzájuk tartozó Elmű-ÉMÁSZ-ra is vonatkozik – fűzték hozzá.

Az MVM idén eddig két alkalommal, március, illetve április elején jelentette, hogy meghosszabbítja-újraindítja a lejárt lakossági tartozások miatti kikapcsolásokra voltaképp tavaly november 29-e óta érvényes türelmet. Ehhez az E.ON is rendre csatlakozott. Utoljára azt ígérték, hogy az általános iskolák – akkor április 19-re várt - újranyitásáig él az önkéntes moratórium. A kormány végül tegnap csak az óvodákat és az alsó tagozatokat nyitotta meg, ám az érintett gyerekek egy része otthon maradt. A szolgáltatók a kikapcsolási türelem alatt felhalmozódott tartozásokról továbbra sem kívántak tájékoztatást adni.