Előfizetés
Fotó: Erdős Dénes / Népszava

Kinyitottak a teraszok, spontán tavaszi fesztivál lett belőle - képek az újranyitásról

A kormány úgy döntött, hogy megfelelő mennyiségű beoltottnál kinyithatnak szabad téren a hónapok óta zárva tartó vendéglátóhelyek szombaton, így nem csak Budapest belvárosában, ahanem országszerte visszatért a koronavírus előtti hangulat: egymást érték a felszabadult vendégek.

Szerző

Megosztás
Frissítve: 2021.04.25. 16:50
Fotó: Béres Márton / Népszava

A hétvégén sétáló utca visz a Városligetből a belvárosba

A hétvégére megnyitották az Andrássy utat és a Kós Károly sétányt a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők előtt. Ezzel egy majdnem 3 kilométeres sétaút jött létre a Városliget és a belváros között – ezt még csütörtökön jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester, a Föld napjához kapcsolódva. Az eddig megszokott és népszerű pesti alsó rakpart mellett ezúttal ezt is birtokba vehetik vasárnap este tíz óráig.

Szerző

Megosztás
Fotó: OLGA MALTSEVA / AFP

Hiába a kormányzati fenyegetés, országszerte tüntettek Navalnij mellett

A hatóságok több orosz városban tartottak házkutatásokat és ellenzékieket vettek őrizetbe az országos méretű tiltakozáson. Ennek oka, hogy tömegek tiltakoztak az ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij bebörtönzése és fogvatartásának körülményei miatt. Moszkvai idő szerint este nyolcig 459 embert vettek őrizetbe, közülük 82-t Ufában, 42-t Szentpéterváron, 36-ot Kemerovóban, 33-at Barnaulban, 30-at Novokuznyeckben, 23-at Szocsiban, 21-et Tomszkban, 18-at Moszkvában, 14-et Irkutszkban, 9-9-et pedig Tyumenyben és Jekatyerinburgban. Több országban tartottak szimpátiatüntetéseket is.

Szerző

Megosztás
Vladimir, Navalnij börtöne
Fotó: VASILY MAXIMOV / AFP
Julija Navalnaja, az ellenzéki vezető felesége egy moszvai tiltakozáson
Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP