oltások;Karikó Katalin;

Kicsit javított a kormányzati táblázaton Karikó Katalin

Az adatsor így, önmagában, egyetlen szakember szerint sem állja meg a helyét.

"Még kutatónak sem kell lenni ahhoz hogy valaki realizálja: kizárólag megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit" – reagált a kormányzati Facebook posztjában Karikó Katalin, az Amerikai Egyesült Államokban élő Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója.

A kutatónő a kormány által vasárnap megjelentettet a táblázatra reagált, amely a koronavírus ellen oltottak megbetegedési és halálozási adatait közölte. Mint arról a Népszava is beszámolt a közzétett számok erősen problémásak, és pont arra alkalmatlanok, amire szánták őket.

Karikó Katalin mint írta: például „a betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni különben ez teljesen félrevezető információ. Tehát 4 hónap alatt halt meg 32 idős ember 100 ezer Pfizer-beoltottból akiket az öregek otthonában beoltottak és krónikus betegség szenvedtek. A kínai vakcina esten 2 hónap alatt halt meg 16 ember 100 ezer beoltottból akik krónikus betegségben nem szenvedtek.”

A kormányzati propagandát erősítő táblázattal kapcsolatban vasárnap óta sorra érkeznek a szakmai kritikák.