Pfizer;vakcina;

2021-04-30 09:05:41

Összeomlott az oldal, ahol már Pfizer-oltásra is lehetne időpontot foglalni

Hibaüzenet fogadja az odalátogatókat.

Jelenleg nem elérhető az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér honlapja. Ez az az oldal, ahol időpontot lehet foglalni a koronavírus-fertőzés elleni vakcina beadására. A rendszer azután omlott össze, hogy kiderült: már nemcsak Sinopharm- és AstraZeneca-, hanem Pfizer-vakcinért is lehet jelentkezni.

Az oldalra látogatókat röviddel hét óra óta ez az üzenet fogadja: 

"Az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el. A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan. Amennyiben az EESZT portál szolgáltatásait kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza oldalunkra később. Kollégáink dolgoznak az elérhetőség visszaállításán. Megértését és türelmét köszönjük!”   

Bár a járványhelyzetről tájékoztató kormányzati honlapon nem jelezték, hogy pénteken lehetőség lesz Pfizer-vakcináért időpontot foglalni, Orbán Viktor miniszterelnök arra is kitért szokásos péntek reggeli rádióinterjújában, hogy ma (pénteken) bárkit be tudnak oltani ezzel az oltóanyaggal, holnaptól azonban már félreteszik a diákoknak. „Aki Pfizert akar kapni, ma még kaphat, aztán hetek múlva jut ilyen oltóanyag” – mondta.