Előfizetés

Orbán Viktor tablóképével buzdította az érettségizőket

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.03. 09:28

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
A miniszterelnök ellátogatott egykori középiskolájához, Székesfehérvárra.
Élete legszebb éveinek nevezte gimnáziumi éveit a kormányfő. Orbán Viktor a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium épülete előtt mondta mindezt. Itt vették fel azt a videót, amiben sok sikert kívánt az érettségizőknek. Felidézte, amikor erre jár, mindig elérzékenyül egy kicsit, mert hálával gondol a tanáraira, akik "megpróbáltak belőlem embert faragni." "Tudom, hogy a mostani érettségi nehezebb, mert nem volt személyes fölkészülési lehetőség, tudom, hogy digitális oktatás volt. 
Azt kívánom minden érettségizőnek, hogy minden tanulásra fordított óra, minden gondolat, minden tétel, amit megtanultak, biztosan eszükbe fog jutni és szép emlékként marad meg az érettségi"

- fogalmazott Orbán Viktor.

Napi vírus: 106 halott, 1219 új fertőzött

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.03. 09:17

Fotó: Vasvári Tamás / MTI
Tempósan emelkedik a beoltotti létszám.
Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 908 főre emelkedett

- írja tájékoztatásában a kormányzati koronavírus-oldal.

Ha hihetünk a hivatalos adatoknak, akkor 1219 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 111 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.   A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 528 201 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 228 002 főre csökkent. 4872 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 572-en vannak lélegeztetőgépen. 
Megjegyzik, folyamatosan zajlik az oltások beadása, már 4 073 149 fő kapott szurit, köztük 2 077 160 fő már a második oltását is megkapta. Így összesen a magyar lakosság 42 százaléka hozzájutott az oltáshoz. 

Svájci hotelszámlákat talált a rendőrség a csengeri örökösnőnél, Kósa DK-zott egyet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.03. 09:05

Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Az egyiket pont azokban a napokban állították ki amikor P. Mária állítása szerint Kósa Lajossal az országban tartózkodott.
Több svájci hotelszámlát is lefoglaltak a rendőrök a csengeri örökösnő lakásán a házkutatás során

– derült ki a Blikk birtokába került rendőrségi iratokból.

A lap azt írja, a Nemzeti Nyomozó Iroda feljegyzésében, amelyben a bűnjelként lefoglalt iratokat tekintették át, két hotelszámlát említenek meg. Az egyiket 2563 (850 ezer forint) svájci frankról állították ki 2016 februárjában. Ezek akkor keletkeztek, amikor Kósa Lajos - legalábbis, ha hitelt adunk P. Mária szavainak -  Svájcban volt a csengeri örökösnővel. A másik számlát, amelyet az örökösnő ebédlőjének a tálalószekrényében találták a nyomozók, a négycsillagos zürichi Ramada Hotel állította ki összesen 4425 svájci frank értékben (1,5 millió forint). Az nem derül ki a feljegyzésekből, hány éjszakát fizettek ki.   A történet azután vált érdekessé, hogy - mint lapunk is beszámolt - a múlt héten megkezdődött a csengeri örökösnő büntetőügye a Mátészalkai Járásbíróságon. P. Mária az első tárgyaláson azt mondta, a svájci szálloda árát ő maga fizette ki Kósa Lajosnak, ráadásul a bankkártyája a mai napig nála van. A fideszes politikus minderre úgy reagált, soha nem utazott sehová sem a nővel és  nem fedezte semmilyen költségét.  „Mint az közismert, egy büntetőügy vádlottja nem köteles igazat mondani a bírósági eljárás során, ez az ügyvédjére is vonatkozik. Úgy látom, mind az ügy vádlottja, P.-né Mária, mind a védője, Helmeczy László élt ezzel a joggal. A rám vonatkozó állításaik nem felelnek meg a valóságnak. Azt is értem, hogy mi motiválja a vádlottat védő ügyvédet, hisz ő a Demokratikus Koalíció politikusa" - fogalmazott a kormánypárti képviselő az ATV híradójának.