Előfizetés

Betörtek Kásler Miklós sárvári házába

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.04. 11:12

Fotó: 112Press
Azt nem tudni, hogy mi tűnt el, vagy mekkora a kár.
Betörtek Kásler Miklós sárvári házába vasárnap éjjel, vélhetően az ablakon keresztül jutott be a betörő – írja a 112press.hu.  A portál szerint az emberi erőforrások miniszterének házánál hét óránál hosszabb ideig zajlott a helyszíni szemle, a szomszédokat arról kérdezték a rendőrök, hogy hallottak-e valami szokatlant az előző éjszaka.
– Idegesen ugattak a kutyák, de nem sejtettem, mi az oka. Csak azután jöttünk rá, miután délután rendőrök érkeztek. A miniszter úr nem lakik itt, ritkán látjuk, de például a múlt héten itt állt a nagy autó, a tetején a kék lámpával

– mondta el a lapnak egy asszony.

A 112press.hu a helyszínen látottak alapján azt írta, hogy a ház vasútállomás felőli oldalán lévő ablakon juthatott a betörő az épületbe. Azt nem tudni, hogy mi tűnt el, vagy mekkora a kár.

Újabb nyomozás indult a Fidesz parlamenti képviselőjét érintően

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.04. 09:43
Kovács Sándor
Fotó: Balázs Attila / MTI
A rendőrség ezúttal versenyt korlátozó megállapodás tilalma közbeszerzési eljárásban minősítéssel indított eljárást.
Nyomozást rendelt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, miután a 24.hu bemutatta, hogy Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő barátjának cége néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a térségben – tudta meg a lap.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a rendőrség április 30-án rendelt el nyomozást versenyt korlátozó megállapodás tilalma közbeszerzési eljárásban minősítéssel Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentése alapján.

Az ügy előzménye, hogy a nyírségi tendereken taroló társaság, a fő profilként mérnöki tevékenységgel és műszaki tanácsadással foglalkozó GÉ-65 Mérnökiroda Kft. az elmúlt években összesen 13 közbeszerzést nyert el olyan településeken, amelyek Kovács Sándor választókerületéhez tartoznak. A fideszes és független polgármesterek által vezetett települések közbeszerzéseinek többségén egyedüli pályázóként indult a társaság. A cég tulajdonosát, Galambosi Csabát nem csupán baráti szálak fűzik a kormánypárti politikushoz: a közelmúltig egy másik cégben még üzlettársa volt Kovács feleségének. Az üzleti kapcsolatot azonban a 24.hu korábbi cikke után nem sokkal megszüntették.
A lap megjegyezte, hogy volt olyan nyertes közbeszerzése is a GÉ-65 Mérnökiroda Kft.-nek, amit a Kovács Sándor felesége által vezetett, európai uniós támogatásokat elnyerő egyesület írt ki.

Egy másik nyomozás is indult a politikust és családját érintően, miután szintén a 24.hu feltárta, hogy Kovács családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával az európai uniós pénzek miatt.

Meghalt 137 Covid-beteg, 800 alatt van az új fertőzöttek száma

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.04. 09:18

Fotó: Rosta Tibor / MTI
Kórházban 4739 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 549-en vannak lélegeztetőgépen.
726 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 837-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 137, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 045-re emelkedett – írja a koronavirus.gov.hu. A gyógyultak száma jelenleg 532 990, az aktív fertőzötteké pedig 223 802. Kórházban 4739 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 549-en vannak lélegeztetőgépen.  Hatósági házi karanténban 28 080-an vannak, a mintavételek száma 5 438 145-re nőtt.   Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (141 093) és Pest megyében (108 925) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (44 445), Győr-Moson-Sopron (43 132) és Hajdú-Bihar megye (41 598). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (17 281).
Közölték, hogy a beoltottak száma 4 099 495, közülük 2 157 637-en már a második oltást is megkapták. Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra és 80 százalékuk meg is kapta azt. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni. Már a 16 -18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra, és mától a Magyarországon élő külföldiek, illetve a TAJ-számmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak jelentkezni a vakcinára a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.