Előfizetés

Kiderült, miért öltek meg egy férfit hétfőn Dunavarsányban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.04. 13:19

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az áldozat az 54 éves gyanúsított válófélben lévő feleségének új élettársa.
A Pest megyei rendőrök őrizetbe vették azt az apát és fiát, akik a gyanú szerint megöltek egy férfit Dunavarsányban – írja a police.hu. Május 3-án reggel arról érkezett bejelentés, hogy egy Szigetsor utcai ház udvarán leszúrtak egy férfit, a támadók elmenekültek. A mentők a 48 éves áldozaton nem tudtak segíteni, belehalt sérüléseibe. A rendőri egységek hermetikusan lezárták a települést, esélyt sem adva a további szökésre. A helyzet reménytelenségét felfogva az 54 éves D. Sándor feladta magát a Dunavarsányi Rendőrőrsön. A társa után zajlott hajtóvadászat nem tartott sokáig, 27 éves fiát a járőrök 9 óra körül a helyszíntől 3 kilométerre elfogták. Apát és fiát kihallgatták, mindketten megtagadták a vallomástételt.
Az áldozat az 54 éves gyanúsított válófélben lévő feleségének új élettársa, a bűncselekményt a megromlott házasság aznapi bontópere előtt követték el. A gyanú szerint a férj 27 éves fiával, ifj. D. Sándorral vascsővel, késekkel felfegyverkezve érkezett a Szigetsor utcai házhoz. Kihívták a házból későbbi áldozatukat, akire vascsővel sújtott le a fiatalabb férfi, majd apjával együtt ütni kezdték. Egy szomszéd próbált a sértettnek segíteni, ám a támadók vascsővel ütlegelve zavarták el őt. Az apa ezután elővette kését és többször megszúrta felesége új párját, majd fiával együtt elmenekült. A 48 éves áldozat belehalt sebesüléseibe. A szomszédot könnyű, zúzódásos sérüléssel látták el. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz, és kezdeményezi a két férfi letartóztatását.
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Megverte a vendéget, mert az szóvá tette, hogy elé tolakodott a sorban a gyorsétteremnél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.04. 11:13

Fotó: Shutterstock
A 24 éves dühöngő meglökte és megütötte, mire a megtámadott hanyatt esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Súlyos testi sértés miatt emelt vádat a siófoki ügyészség egy 24 éves férfi ellen, aki tavaly augusztusban azért vert meg egy vendéget a siófoki gyorsétteremnél, mert az szóvá tette, hogy elé tolakodott a sorban. A fiatal férfi a hajnali órákban gyalog érkezett a gyorsétterem autós kiszolgáló ablakához, a s várakozókat kikerülve a sor elejére állt, megelőzve azt az autót, melyben a sértett is ült. Amikor a kocsiban ülők ezt szóvá tették, a vádlott indulatosan az autó vezetőoldali ablakára ütött, majd fenyegetően árnyékbokszolni kezdett. A férfi ezután az étterem teraszára ment, ahol –az általuk hallgatott zenét kifogásolva – egy másik társaságba is belekötött, majd visszaindult az ételkiadó ablakhoz. Itt ismételt szóváltásba keveredett a sértettel, aki számon kérte rajta korábbi agresszív magatartását, illetve, hogy miért előzte meg őket a sorban. A vádlott ekkor meglökte és megütötte, mire a megtámadott hanyatt esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Társai a segítségére siettek, a még mindig agresszív vádlottat távol tartották tőle, s nem sokkal később pedig a rendőrök is a helyszínre érkeztek. A vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönt indítványozott a vádlottal szemben.