Előfizetés

Gyilkosság miatt hermetikusan lezárták a rendőrök az egyik települést

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.03. 12:56

Fotó: police.hu
Már elfogták a feltételezett gyanúsítottakat.
Hétfőn, nem sokkal reggel hét óra előtt érkezett a rendőrségre a bejelentés, miszerint 
leszúrtak egy férfit a dunavarsányi Szigetsor utca egyik házában, az udvaron.

Az egyenruhások azonnal reagáltak, hermetikusan lezárták a települést, az egyik támadó erre önként feladta magát a helyi rendőrőrsön. Társát a helyszíntől három kilométerre, a település egyik utcájában fogták el a zárásban részt vevő járőrök. A helyszíni szemlével párhuzamosan megkezdődött a két férfi kihallgatása - derült ki a hivatalos közlésből.

Börtönbe küldenék a háziorvost

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.03. 12:54
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A doktort az ügyészség szerint le akarta fizetni egy bírósági ügy vádlottja, hogy adjon ki olyan igazolást, amellyel nem kell megjelennie a következő tárgyaláson.
Még 2019 decemberében történt Budapesten, hogy egy büntetőügy vádlottja megneszelte, letöltendő börtönre ítélik következő tárgyalásán. Ezt szerette volna elkerülni úgy, hogy felhívta testvérét - egy 52 éves nőt - és közölte vele, hogy szüksége lenne orvosi igazolásra azért, hogy ne kelljen megjelennie a számára kedvezőtlen kimenetelű tárgyaláson. Ezután rávette, kérjen neki a háziorvostól egy igazolást, miszerint influenzás, és ezért adjon neki 20 ezer forintot. Természetesen a vizsgálatra nem került volna sor. A 48 éves férfi testvére megígérte, hogy intézkedik az ügyben. Az orvos belement az ügybe és ezt a nő tudatta is testvérével. A vád szerint a vesztegetés ajánlatát elfogadó, felnőtt háziorvosi tevékenységet végző orvos a kötelezettségét megszegve, 2019. december 11-én olyan ambuláns naplót és orvosi igazolást állított ki, amely szerint a férfi tüdőgyulladásban szenved. Az orvosi igazolást annak tudatában állította ki, hogy azt a férfi a bírósági tárgyalásról való kimentésére fogja felhasználni, majd azt átadta a férfi testvérének, akinek egyúttal felhívta a figyelmét arra is, hogy egy esetleges ellenőrzés esetére az általa felírt gyógyszert váltsák ki. A papírokat beadták az illetékes bíróságra.
Slusszpoén: az orvos nem kapta meg a neki beígért húszezrest.  Így nem csoda, ha az ügy három érintettjét elővette a vádhatóság és mindegyikük számára letöltendő börtönt indítványozott

- derült ki a Fővárosi Főügyészség lapunkhoz is eljuttatott tájékoztatásából.

Szívbeteg bácsit és mankóval járó nénit vertek össze

Vas András
Publikálás dátuma
2021.05.03. 10:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség barcsi kirendeltsége egy 60 éves férfi ellen, aki egy korábbi vita miatt bántalmazott egy idős házaspárt.
A 78 éves szívbeteg férfi és 70 éves, súlyosan mozgáskorlátozott, csak mankós bottal járni képes felesége, valamint a vádlott édesanyja tavaly áprilisban szólalkoztak össze. Az esetről a vádlott is értesült, és másnap megjelent a sértettek házánál, hogy megtorolja a történteket. Szitkozódva bekiabált az idős férfinak, majd, amikor az öreg kiment az utcára, egyből ütni kezdte, amitől a legyengült fizikai állapotban lévő sértett a földre esett. A vádlott ennek ellenére tovább ütötte-rúgta, amíg meg nem érkezett a megtámadott felesége, valamint a házban tartózkodó unokája is. Az asszony jogos védelmi helyzetben a mankós botjával kis erővel megütötte a támadót, míg az unoka megpróbálta hátulról átkarolva elhúzni a férfit nagyszülei közeléből. A vádlott azonban kiszabadult, az idős nő ellen fordult, akit nekilökött a kerítéskapunak, de a lendülettől maga is elesett, majd távozott a helyszínről. A bántalmazás miatt a két idős ember könnyű, nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett: az idős férfinak a mellkasa és a hasfala sérült, feleségének zúzódott a mellkasa. Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, emellett korábbi, felfüggesztett fogházbüntetésének végrehajtásának elrendelését indítványozta.