Előfizetés

Nem sokkal felszállás után lezuhant egy kisrepülőgép Törökszentmiklósnál

MTI
Publikálás dátuma
2021.05.08. 17:30

Fotó: Mészáros János / MTI/MTVA
Két ember beszorult a roncsba.
Lezuhant egy kisrepülőgép szombat délután Törökszentmiklósnál, két ember beszorult a járműbe – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. Dávid Mónika elmondta, a kisrepülőgép Surjány városrésznél szállt fel, nem sokkal azt követően zuhant le. – A járműben ketten utaztak, beszorultak a roncsba, de életben vannak, jelenleg is zajlik a kimentésük – tette hozzá.  Frissítés: A rendőrség 18 óra után bejelentette, hogy a motoros vitorlázó repülőgépben két férfi utazott. Dávid Mónika közölte, hogy az egyik sérültet életveszélyes állapotban vitték mentőhelikopterrel Szegedre, a másik férfit pedig súlyos állapotban szállították Szolnokra. Az ügyben a törökszentmiklósi rendőrkapitányság a légi közlekedés veszélyeztetése miatt indít eljárást.

Bozótvágóval követelt pénzt egy férfi egy békési ház lakóitól

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.08. 17:18
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfit hat órán belül elfogták a rendőrök.
Bozótvágóval követelt pénzt egy férfi Békésen egy lakóházban, és bántalmazta is az ott lakókat – írja a police.hu. A rendőrséget rablásról értesítették 2021. május 8-án 8 óra 45 perc körül Békés azzal, hogy egy férfi bement egy házba Békésen és az ott lakóktól pénzt követelt. Amikor nem kapta meg a kért összeget, egy bozótvágóval fenyegetőzött, majd megütötte az ott élő nőt és férfit, akik átadtak neki több tízezer forintot és aranyékszereket. A rendőrök a bejelentéstől számított hat órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 39 éves dobozi férfit. A Békési Rendőrkapitányság nyomozói rablás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a férfi ellen és őrizetbe vették.

Egy mentálisan beteg embert fosztott meg a házától és kényszerített egy garázsba az enyingi Róbert

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.08. 10:18

Fotó: police.hu
Sz. Róbert a megszerzett ingatlant még abban az évben eladta, a kiszolgáltatott férfit pedig egy mezőszentgyörgyi ingatlan garázsából leválasztott ablaktalan, folyóvízzel nem rendelkező helyiségében helyezte el.
Egy 27 éves enyingi férfi a gyanú szerint még 2017 májusában, adásvételi szerződéssel megvásárolta egy férfi Torvajon lévő telkét, az azon található ingatlannal együtt. Sz. Róbert a vételárat még aznap ismeretlen módon visszaszerezte az eladótól, aki akkor már különböző mentális betegségei miatt, meglehetősen rossz egészségi állapotban volt – írja a police.hu. Sz. Róbert az adásvétel és a fizetési szándék színlelésével megszerzett ingatlant még abban az évben eladta, a kiszolgáltatott férfit pedig egy mezőszentgyörgyi ingatlan garázsából leválasztott ablaktalan, folyóvízzel nem rendelkező helyiségében helyezte el. A gondnokság alá helyezett férfi nyugdíj előtti ellátását, majd a nyugdíja jelentős részét Sz. Róbert és hozzátartozói átvették és felhasználták. Mindeközben a beteg férfi minimális ellátást kapott és a lakhatásért cserébe a ház körül dolgoztatták. A férfit egy rendőri akcióval 2020. december 10-én helyezték biztonságos környezetbe.  Sz. Róbertet letartóztatták, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) Székesfehérvári Osztálya nagyobb kárt okozó csalás bűntett, emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt nyomoz vele szemben.