Előfizetés

Tinilányokból álló banda terrorizálja a komáromiakat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.12. 15:15
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 40 fős tinikommandó ellen garázdaság és veszélyes fenyegetés miatt indított vizsgálatot a rendőrség.
A komáromi rendőrség a lakosság segítségét kérte a szlovákiai városban garázdálkodó, tizenéves lányokból álló banda ügyében – írja a parameter.sk. Május elején derült ki, hogy egy tinédzser lányokból álló, népes komáromi banda fiatalokat, időseket, vagy épp hajléktalanokat terrorizál a városi buszállomás környékén. A rendőrség közölte, hogy garázdaság és veszélyes fenyegetés miatt indított vizsgálatot, és szemtanúk, illetve sértettek jelentkezését várják. A lánybanda 6-8 vezéregyéniséggel rendelkezik, és körülbelül 40 tagja lehet. A rendőrség tájékoztatása szerint többségük fiatalkorú. Komáromi, illetve környékbeli gyerekekről van szó, akik közül többen problémás, vagy csonka családból származnak. A banda tagjai több alkalommal is bántalmazták, fenyegették áldozataikat.

Németország beutazásnál nem ismeri el az EU-engedéllyel nem rendelkező oltóanyagokat

MTI
Publikálás dátuma
2021.05.12. 13:58

Fotó: ANGELIKA WARMUTH / DPA / AFP
Ezeknél kötelező a karantén.
Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltást, ha nem európai uniós (EU-) engedéllyel rendelkező vakcináról van szó - mondta a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben. Jens Spahn tájékoztatóján a Szputnyik V- és a Sinopharm-féle oltóanyaggal kapcsolatban rámutatott, hogy a karanténkötelezettség alól csak az EU-ban engedélyezett készítményekkel beadott oltás ad felmentést Németországban. Minden egyéb készítménynél meg kell vizsgálni, hogy megfelel-e az EU-s használati engedélyhez szükséges követelményeknek. Nemcsak a betegség elleni védelem hatásosságát és a biztonságosságot kell igazolni, hanem azt is, hogy ugyanúgy erőteljesen csökkenti a kórokozó átadásának veszélyét, mint az EU-ban engedélyezett oltóanyagok. Ebben az esetben "nincs problémám azzal, hogy egyenrangúként ismerjük el, de szeretném látni a bizonyítékokat" - mondta a miniszter. 

Villám ölt meg egy brit kisfiút egy fociedzésen

MTI
Publikálás dátuma
2021.05.12. 11:13

Fotó: Sun
A hatóságok szerint halálát a villám okozta kedd délután öt óra körül, röviddel azután, hogy vihar csapott le a városra.
Villám csapott egy brit kisfiúba egy fociedzésen a Lanchashire megyei Blackpoolban. A kilencéves fiút kórházba szállították, de nem élte túl a villámcsapást – írja a BBC hírportálja. A pályát használó Spirit of Youth Junior FC közlése szerint a fiú egy magánedzésen vett részt. Bár még folynak a vizsgálatok, a hatóságok szerint halálát a villám okozta kedd délután öt óra körül, röviddel azután, hogy vihar csapott le a városra. A klub titkára, Daniel Pack elmondta, három csapat edzett volna a délután folyamán a pályán, de az edzéseket a vihar miatt lemondták. „Legmélyebb fájdalommal közöljük a hírt, hogy a fiú, akit délután villámcsapás ért, sajnálatos módon elhunyt. Klubunk megtört szívvel fejezi ki részvétét a fiú hozzátartozóinak. A Spirit of Youth egy család, része vagyunk a helyi közösségnek és megadunk minden lehetséges támogatást a fiú családjának és azoknak, akik akkor vele voltak” – olvasható a klub Facebookon közölt posztjában.