Előfizetés

Tinédzserek raboltak ki egy idős asszonyt, súlyosan megsérült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.15. 11:15
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A négy fiatal hiába inalt el, a rendőrök elfogták őket.
A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy hajdúdorogi, egy debreceni és két hencidai lakossal szemben – írja szombaton a pénteki esetről a police.hu. A nyomozás adatai szerint a négytagú, fiatalokból álló társaság Debrecenben sétált 2021. május 14-én. Nem sokkal dél után követni kezdtek a 76 éves asszonyt, majd társaság egyik tagja, egy 17 éves fiú ellökte a nőt, és elvette tőle a táskáját. Az idős nő elesett és súlyos sérüléseket szenvedett. A bűncselekmény után mind a négy fiatal elfutott a helyszínről.
A bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek és adatot gyűjtöttek. A nyomozók rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, ellenük hajtóvadászatot indítottak, és a társaság tagjait még aznap délután előállították, gyanúsítottként kihallgatták. A bűnügyi őrizetbe vett tizenévesek letartóztatását is indítványozták.

Gyilkosság Esztergomban: egy vízelvezető árokban bukkantak a 68 éves asszony holttestére

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.15. 08:33

Fotó: police.hu
Csaknem egy órán belül elfogták a feltételezett tettest.
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették még pénteken H. Lóránt 24 éves szlovákiai férfit, aki a gyanú szerint megölt egy szintén szlovák állampolgárságú nőt – írja a police.hu.  A rendőrségre pénteken nem sokkal este fél hét után érkezett a bejelentés, hogy női holttestet találtak Esztergom külterületén, egy vízelvezető árokban. Az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján az asszony bűncselekmény áldozata lett. A helyszínre érkező járőrök azonnal megkezdték az elkövető felkutatását, akit rövid időn belül azonosítottak és csaknem egy óra alatt, a városban el is fogták. A feltételezett tettes ellen emberölés bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás, és letartóztatását is indítványozták.

Lezárták az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalát: hét jármű karambolozott, többen megsérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.15. 06:50

Fotó: police.hu
A forgalmat a 85-ös kilométerszelvénynél, a Komárom és Kisbér csomópontnál terelik le a pályáról.
Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya 89-es kilométerszelvényében, a Győr felé vezető oldalon - írja a police.hu. Az érintett szakaszon 7 gépjármű ütközött össze, melynek során hat személy megsérült. A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a pályát teljes szélességében lezárták. A forgalmat a 85-ös kilométerszelvénynél, a Komárom és Kisbér csomópontnál terelik le a pályáról, ahová a 93-as kilométerszelvénynél Concónál lehet visszatérni.