korrupció;öltöny;Boldog István;

Lehallgatási jegyzőkönyv: a fideszes honatya átvette a szatyornyi pénzt, és indult öltönyöket venni Ausztriába

Mert a korrupcióból luxusrucira is futja.

Nem volt túl elővigyázatos a hivatali vesztegetéssel vádolt fideszes parlamenti képviselő, Boldog István, aki a Blikk információi szerint örömében egyenesen Ausztriába szaladt bizalmasával méregdrága Hugo Boss-öltönyöket vásárolni abból a 20 millió forintos kenőpénzből, amelyet az ügyészség szerint 2019-ben kapott társaival az ügyben szintén megvádolt vállalkozótól, M. Róberttől, lezsírozott projektek ellentételezéséért, írja a blikk.hu.

 

Az üzletember a pénzt nejlonszatyorban adta át egy közvetítőnek a budapesti Király utcában. A pénzfutár ezután K. Péternek adta át a milliókat, aki Boldog István elé vitte az összeget a Graphisoft Park egyik irodájába. Most a nyomozati anyagokból – amelyek jelentős része a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lehallgatási jegyzőkönyveiből áll – újabb részletek váltak világossá arról, hogy Boldog és társai hogyan osztották fel a pénzt és mire költöttek belőle.

Emlékeztetőül:   Ismert, Boldog István és nyolc társa ellen tavaly emeltek vádat vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt. Az ügyet a Népszava alaposan felgöngyölítette (ez a történet alapcikke, illetve érdemes elolvasni ezt az írást is).