NÉBIH;Aldi;termékvisszahívás;

Baktériummal szennyezett wrapot hív vissza az Aldi

A Nébih kérte, hogy a terméket senki ne fogyassza el.

Listeria monocytogenes jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. az ország minden Aldi üzletéből azonnali hatállyal visszahívja és kivonja a forgalomból a Good Choice, Wrap Ázsiai édes chilis, 190 g megnevezésű terméket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton az MTI-vel. 

A termék felkerült a Nébih termékvisszahívás adatbázisába.

Az Aldi azt írta a honlapján, hogy a listeria baktériummal szennyezett termék fogyasztása egészségügyi kockázattal járhat:

különösen terhes nők, gyerekek vagy legyengült immunrendszer esetén betegség léphet fel.

A terméket bármely Aldi üzletben visszaveszik, árát számla nélkül is visszatérítik.

A Nébih kérte, hogy a terméket senki ne fogyassza el. A Listeria monocytogenesről azt írták, hogy a baktérium a hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek. Az egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki, terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.