Előfizetés

Ellopta a kerítést és az ajtókat, majd eltüzelte azokat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.10. 12:12

Fotó: police.hu
Hamarosan vádat emelhetnek a csongrádi fiatal ellen, aki komoly kárt tett egy csongrádi ingatlanban.
A rendőrségre még február 15-én érkezett bejelentés arról, hogy egy ingatlan utcafrontra nyíló fakerítésének egyes elemeit, bejárati ajtaját, bejutva a szobaajtókat, továbbá egy mázsa tűzifát ismeretlenek elvittek, s ezzel a tulajdonosnak több tízezer forint kárt okoztak - közölte a police.hu oldalán a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.     Az elvégzett adatgyűjtés eredményeként a rendőrök rövid időn belül azonosították azt a helybeli fiatalt, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. Előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás gyanúja miatt. Az eljárás során a gyanúsított tettét azzal indokolta, hogy tüzelőre volt szüksége, ezért rongálta meg a kerítést, majd tulajdonította el darabjait és az ajtókat. A Csongrádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást, az eljárás iratait a nyomozók a napokan vádemeléssel megküldték, az illetékes ügyészségnek.

Agya elektromos hullámain keresztül, álmában rendelt magának ingyen cigit a tulajtól – Állította a rendőröknek egy dohányboltban randalírozó tolvaj

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.10. 09:42
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az eset után a garázdaság gyanúsítottja úgy sétált el a kutyájával a bolt elől, mintha mi sem történt volna.
Agya elektromos hullámain keresztül beszélte meg egy 43 éves ráckevei férfi egy helyi trafik tulajdonosával, hogy elviheti az üzletből 8 doboznyi hitel limitét – legalábbis ezzel magyarázta, hogy miért törte össze a dohánybolt pultját és vitte el ingyen füstölnivalóját – derült ki a police.hu csütörtöki híréből. A férfi ellen garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ráckevei Rendőrkapitányság. Az eset kedd reggel történt, amikor is a gyanúsított maszk nélkül tért be az dohányboltba az „álmában kapott üzenetek” alapján. Az eladó hiába hívta fel a figyelmet a még hatályos járványügyi szabályokra, a férfi  mérgében belecsapott a pultra szerelt, az ügyfeleket az eladótól elválasztó üveglapra. Mivel az „adjá má' cigit” felszólítására az eladó nem mozdult, a garázda megkerülte az összetört pultot és 8 doboz cigarettát kabátzsebébe gyömöszölve elhagyta a boltot. Később az utcán egy arra járótól tüzet kért, felnyalábolta kutyája pórázát és elsétált. A férfit a riasztott rendőrök 10 percen belül a helyszín közelében elfogták, kihallgatásán részletesen vallott a történtekről. Az ellene felhozott vádakat nem tagadta, de továbbra is azt állította: a hitel limites dohányáru elhozatalát korábban „agya elektromos hullámain keresztül, álmában előzetesen megbeszélte” az üzlet tulajdonosával.

Leszúrta feleségét, de annyira részeg volt, hogy nem emlékszik rá

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.10. 07:44

Fotó: Police.hu
A férfi emlékei halványak a napjáról, kihallgatásakor a „hazafelé tolja a biciklit” és a „kórházi vérvételnél tér magához” közötti időszakot nem tudta felidézni.
Kétszer hasba, kétszer pedig fejen szúrta a férje, ezért a szomszédaitól kért segítséget egy 36 éves nő Pest megyében. A szomszédok azonnal mentőt és rendőrt hívtak, miközben megkezdték a fiatal nő erős vérzésének ellátását. Az áldozatot a kiérkező mentők szúrt hasi és vágott fejsérülésekkel, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A rendőrök a férjet elfogták, az 53 éves férfit két órával később már a kihallgató helyiségben faggatták. A ház udvarán megtalálták és lefoglalták a támadáshoz használt, 13 centiméter pengehosszúságú, kék nyelű kést. A férj a bűncselekmény elkövetését tagadta, panaszt tett a gyanúsítás ellen, majd néhány mondatban vázolta aznapi emlékeit. Szokásához híven napközben elidőzött a helyi kocsmában, pálinkát és kísérőként 8-10 sört bizonyosan legurított. Még az ivóba menet összetalálkozott egy ismerősével, akivel az örömteli eseményt nagyjából 6 „keserű” elfogyasztásával ünnepelte meg. Elmondása szerint emlékei halványak a napjáról, a „hazafelé tolja a biciklit” és a „kórházi vérvételnél tér magához” közötti időszakot kihallgatása során nem tudta felidézni. Sok mindent nem értett, hisz elmondása szerint feleségével normális kapcsolatban élnek, veszekedések, problémák nélkül. A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az őrizetbe vett férfi ellen, egyben kezdeményezték letartóztatását.