Előfizetés

Veszített Tiborcz István cége egy online rádióval szemben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.10. 22:13

Fotó: Népszava
Az elsőfokú ítélet szerint a rádió megtarthatja nevés, és a logóját is bejegyezhetik.
Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az ingatlancége, a BDPST Zrt. csütörtökön első fokon pert vesztett BDPST ROCK Rádióval szemben – írja a 444. Ennek alapján a netes rádió megtarthatja nevét, valamint másfél éves procedúra után a logójukat is bejegyezhetik védjegyként a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. Szabó Marcell, a rádió ügyvezetője a 444 érdeklődésére elmondta, hogy az ügy a BDPST ROCK Rádió színes védjegyének bejegyzésével indult. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ezt lajstromba vette, de a BDPST Zrt. a név nagyfokú hasonlóságára, jó hírnév esetleges megsértésére hivatkozva el akarta érni, hogy ne jegyezzék be azt be. A hivatal elutasította a kérést, az ügy a bíróságon folytatódott, amelyet a rádió nyert meg.
– Egy kis hal a naggyal szemben kiállt az igazáért, és győzött

– értékelte Szabó Marcell az elsőfokú ítéletet.

Az ítélet nem jogerős, a miniszterelnök vejének cége még fellebbezhet.

Fél évvel tovább lesznek jogosultak táppénzre azok, akik a járvány miatt nem kaptak gyógykezelést

MTI
Publikálás dátuma
2021.06.10. 20:42
Képünk illusztráció
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
A kormányrendelet hatálya azokra terjed ki, akiknek a veszélyhelyzet alatt jár le egyéves táppénze, de a járvány miatt nem jutottak hozzá a szükséges egészségügyi beavatkozáshoz.
Fél évvel meghosszabbodik a táppénzjogosultsága azoknak, akik a járvány miatt nem kaphatták meg a gyógyulásukhoz szükséges kezelést – tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben az MTI-vel csütörtökön.
A kormányrendelet hatálya azokra terjed ki, akiknek a veszélyhelyzet alatt jár le egyéves táppénze, de a járvány miatt, önhibájukon kívül nem jutottak hozzá a szükséges egészségügyi beavatkozáshoz. A jogosultságot a veszélyhelyzet megszűnését követő fél évre hosszabbítják meg.

A koronavírus közösségi terjedésének megfékezésére egyes egészségügyi ellátások, különösen a nem sürgősségi ellátások jó részét felfüggesztették.  – A Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet szerint a táppénz a fenti feltételek fennállása esetén, méltányosságból, a veszélyhelyzet megszűnését követő legfeljebb hatodik hónap végéig folyósítható – tudatta a tárca sajtóosztálya.

Adománygyűjtésbe kezd az ellenzéki összefogás az előválasztásra

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.10. 20:01

Fotó: Facebook
Hogy elkerüljék a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, a pártok külön számlákon gyűjtik az állampolgári támogatásokat.
Adománygyűjtésbe kezd az ellenzéki összefogás hat pártja az előválasztás lebonyolítására. A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös közleményben jelentette be, hogy létrehozták az Országos Előválasztási Bizottságot (OEVB).
Azt írták, hogy az előválasztás egyedülálló politikai intézmény, amelynek lebonyolításához a szükséges anyagi feltételeket és a munkaerő biztosítását a hat lebonyolító párt maga vállalta. A pártok vezetői kialakították az előválasztás lebonyolításáért felelős intézményeket, amelyeket az OEVB koordinál.
„Ugyanakkor a magyar emberek támogatására is szükség van ahhoz, hogy az előválasztás átláthatóan, biztonságosan és igazságosan megvalósítható legyen. Minél szélesebb az anyagi keret, annál több helyen, annál szervezettebben valósítható meg a regisztráció és a szavazás. Az ellenzéki pártok tehát a magyar állampolgárokhoz fordulnak, hogy adományaikkal segítsék az előválasztást. E támogatásokból fogják ellepni Magyarország utcáit az előválasztási sátrak, amelyekben így lesznek regisztrációra alkalmas számítógépek, képviselőjelölti és miniszterelnök-jelölti szavazólapok, és ezáltal jut forrás az online szavazásra, valamint a választókerületi és a miniszterelnök-jelölti vitákra is”

– olvasható a közleményben.

Meglátásuk szerint az Állami Számvevőszék az ellenzéki pártokat indokolatlan és sokat vitatott büntetésekkel igyekezett ellehetetleníteni az elmúlt négy évben, ezért a pártok fokozott figyelmet fordítanak az előválasztás adatvédelmi és pártfinanszírozási elemeire. Úgy számolnak, hogy „az állampárt így próbálja meg majd azt meghiúsítani”. Hogy elkerüljék a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, a pártok külön számlákon gyűjtik az állampolgári támogatásokat. Az adománygyűjtés 2021. június 10-én kezdődik és a miniszterelnök-jelölti választás második fordulójának végéig tart.