Szijjártó Péter;Kassa;ingatlanvásárlás;

2021-06-17 16:16:44

Szijjártóék teljes titokban vásároltak meg több értékes ingatlant Kassán

Az adás-vétel nagyjából 1-1,4 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek.

- írja Facebook-oldalán a Momentum politikusa. Tompos Márton szerint a megvásárolt két épület, a Csáky-Dessewffy palota, illetve a helyben jól ismert Carpano kávézó otthona, egyaránt Kassa óvárosában található. Az új tulajdonosokat Miroslav Špak városi helyettes is bejegyezte, aki szerint jó üzletet kötöttek: "könnyebb eladni, ha egy állam a vevő, amelynek szinte korlátlan lehetőségei vannak, és még a piaci érték fölötti vételárat is kifizeti" - fogalmazott.

A Startitup.sk nevű szlovák lap megkeresett egy ingatlanközvetítőt, aki szerint a magyar külügy által megvásárolt ingatlanok ára együttesen 3-4 millió euró, azaz 1-1,4 milliárd forint lehetett. Úgy fogalmazott: "Nem szokványos, hogy az ingatlanokat a konzulátus megvásárolja. Az adás-vételt titokban tartották, de sok pénzzel rendelkeztek, és különféle épületek érdekelték őket Kassa központjában, nemcsak a Hlavná utcában."

Tompos Márton ezzel kapcsolatban megjegyezte, önmagában semmi gondja nincsen azzal, ha házakat vásárol a külügy, pláne akkor, ha karbantartják őket. 

- zárul a politikus posztja.