Szalkszentmáron;önkéntes tűzoltó;lopás;

2021-06-28 14:22:44

Elítélték a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók akkumulátorainak tolvajait

A bíróság arra is kötelezte őket, hogy térítsék meg az okozott kárt.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit, aki 2021 áprilisában egyik bűntársával a szalkszentmártoni önkormányzat tűzoltóautójából és más munkagépekből akkumulátorokat lopott, egy másik bűntársával pedig 2021 márciusában fűrészeket és más szerszámokat zsákmányolt  - közölte a vádhatóság.

Mint írták, 2021. április 9-re virradóra a vádlott és társa kibontották a drótkerítést, majd bementek a szalkszentmártoni önkormányzat zárt udvarára. 

Ezt követően egy másik telephelyet vettek célba, ahonnan többek között ugyancsak egy akkumulátort lovasítottak meg. Az összesen 170 ezer forintos szajrét 15 ezer forintért sikerült elpasszolniuk. Az érte kapott pénzt megfelezték, majd elköltötték. Emellett még a számlájára írnak egy másik betörést is, amit egy harmadik személlyel követett el. 

A büntetett előéletű trió június 25-én állt bíróság elé. A tűzoltóautóból lopó egyik férfi 64 nap elzárásra ítélték, társának 240 óra közérdekű munkát kell teljesítenie. Harmadik társa 312 óra közmunkát kapott a nyakába. Egyúttal kötelezték őket a meg nem térült kár megfizetésére is. Két vádlott esetében az ítélet jogerős, a másik bűntárs védője enyhítésért fellebbezett.