Orbán-kormány;Karácsony Gergely;titkolózás;Fudan Egyetem;

2021-07-12 15:49:49

Karácsony közérdekű adatot kért a Fudanról, de csak kitakart dokumentumot kapott a kormánytól

A főpolgármester szerint a kormányváltás után nem csak az eltitkolt mondatok lesznek nyilvánosak, de az Orbán-kormány bűnös üzelmei is.

A főpolgármester egyszerű állampolgárként kérte ki közérdekű adatigénylésként a Fudan Egyetem idetelepítését megalapozó kormányzati dokumentumot. Amit azonban megkapott, szó szerint kiverte a biztosítékot az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként induló politikusnál, ugyanis a 44 oldalas dokumentum nagyrészét kitakarták.

Mint írta, arra volt, illetve lett volna kíváncsi, milyen alapon akar az Orbán-kormány 540 milliárd forintos hitelt felvenni Kínától, milyen alapon akarja eladósítani még az unokáinkat, milyen alapon terhel meg minden egyes magyar háztartást mintegy 200 ezer forinttal, milyen alapon gondolja helyesnek, hogy a vidéki magyar fiatalok boldogulását szolgáló Diákváros helyett kínai kommunista egyetem épüljön kínai hitelből, kínai vállalatokkal, Kína és nem Magyarország érdekében.

A kitakart iratokról pedig leszögezte:

Hozzátette: suttyomban akarják eladósítani az országot, titokban akarják szolgálni a magyar fiatalok helyett a kínai befolyást. Világos, hogy ez így nem maradhat. Hogy Diákváros legyen, vagy kínai kommunista egyetem legyen, arról népszavazásnak kell döntenie, mivel ez nem csak Budapest ügye, ezért országos népszavazás kell - hangsúlyozta Karácsony.