lehallgatás;Pintér Sándor;Szél Bernadett;írásbeli kérdés;megfigyelési botrány;

2021-07-19 19:26:29

Pintér Sándor megszólalt, szerinte nem folytattak illegális megfigyelést

Széll Bernadett írásbeli kérdést intézett a belügyminiszterhez, aki erre válaszul közölte, kész megválaszolni a konkrét kérdéseket az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén.

"2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak" - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek írt válaszában. A tárcavezető hozzátette, ezt a lefolytatott ellenőrzések eredményei is alátámasztják. A belügyminiszter leszögezte, a független képviselő konkrét kérdéseit kész megválaszolni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén. "Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el" - közölte Pintér, hozzátéve: hazánkban a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik.

Szél Bernadett "Ki vásárolta meg az izraeli kémszoftvert, és mely belügyi, vagy nemzetbiztonsági szervek vettek részt az illegális megfigyelésekben?" címmel nyújtotta be írásbeli kérdését a belügyminiszternek. Ebben többek között arra volt kíváncsi, hogy