Előfizetés

Jakab Péter Ursula von der Leyennek: vessenek véget az "orbáni őrületnek"

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.07.21. 10:34

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
A Jobbik elnöke nyílt levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez, és szövetséget ajánlott.
Ne zárja el az Európai Bizottság Magyarországtól a helyreállítási alap ezermilliárdjait, helyette tegye lehetővé, hogy az uniós támogatás az Orbán-kormány teljes mellőzésével közvetlenül a magyar emberekhez juthasson el: a melósokhoz, vállalkozókhoz, nyugdíjasokhoz, diákokhoz – írta a Facebook-oldalán ismertetett nyílt levelében Jakab Péter, a jobbik elnöke. A pártjának az ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltje azután fordult az Európai Bizottság elnökéhez, Ursula von der Leyenhez, hogy a bizottság úgy döntött, egyelőre nem adják oda Magyarországnak azt a 2500 milliárd forintot, ami a helyreállítási alapból biztosíthatná a magyar gazdasági válság enyhítését. A magyar politikus megjegyezte:
„Az okot ismerjük, és a lehallgatási botrány után nem is kérdéses: a magyar kormány immár a keleti diktatúrák szintjére süllyedve bánik a közpénzzel, és azokkal, akik ellenzékiként, civilként vagy független újságíróként küzdenek a kormányzati korrupció ellen.”

Jakab Péter leszögezte, hogy tudják azt is: az Orbán-rezsim csak az erőből ért. Szerinte ugyanakkor ahhoz, hogy a magyar emberek erősek lehessenek, szükségük van az uniós forrásra, anyagi megerősítésre, hogy ne tudja őket a kormány a pályázati pénzek, vagy akár a közmunka megvonásával zsarolni. Mint írta, ezért azoknak kell a támogatásokat eljuttatni, akik nem rombolni, hanem építeni akarják Magyarországot és vele együtt az Európai Uniót.
„Szövetségben Európával egyszer s mindenkorra véget vethetünk az orbáni őrületnek”

– ajánlotta Ursula von der Leyennek.

Fontos bejelentésre készül Orbán Viktor

Népszava
Publikálás dátuma
2021.07.21. 10:00

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Hamarosan.
Szűkszavú Facebook-poszt jelent meg nem sokkal ezelőtt Orbán Viktor oldalán. Eszerint a miniszterelnök fontos bejelentésre készül.
Hogy miről fog beszélni a kormányfő, azt egyelőre nem tudjuk, de az elmúlt napokban több, nagy visszahangot kiváltó ügy is napvilágot látott - gondoljunk csak a Pegasus-botrányra vagy arra a friss brüsszeli jelentésre, amely szerint Magyarországon urambátyám világ, kliensrendszer, magas szintű korrupció működik. (Persze könnyen lehet, hogy a bejelentésének nem lesz köze ezekhez az ügyekhez.) A bejelentésről természetesen mi is beszámolunk.  Frissítés: Orbán Viktor népszavazást kezdeményez, mert szerinte Brüsszel "megtámadta Magyarországot" és a homofób "gyermekvédelmi törtvényt". 

Napi vírus: nincs újabb áldozat, 56 új fertőzöttet regisztráltak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.07.21. 09:16

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 10 embert lélegeztetőgépen.
Szerda reggelre 56 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 945-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg egy Covid-beteg sem, így az elhunytak száma változatlanul 30 019 – írja a kormányzati tájékoztatóoldal.  A gyógyultak száma 744 051, míg az aktív fertőzötteké 34 875. Jelenleg 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.
A beoltottak száma kedden elérte az 5 578 183-at, közülük pedig 5 327 325-en a második oltásukat is megkapták. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.