Forma-1;Hungaroring;Mogyoród;fokozott rendőri ellenőrzés;forgalmi változások;

2021-07-30 10:27:31

Forma-1 Magyar Nagydíj: új forgalmi rendet vezettek be Mogyoród környékén

A péntek reggeltől egészen vasárnapig tartó versenyhétvégén fokozott rendőri jelenlét lesz tapasztalható Pest megyében.

Fokozott rendőri jelenléttel, forgalmi változásokkal vette kezdetét a morgyoródi Hungaroring környékén a Forma-1 Magyar Nagydíj; a rendezvény miatt jelentős érdeklődésre számítanak – írja a police.hu oldalon a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, több tanáccsal is ellátva a közlekedőket:

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akik a következő napokon a verseny helyszínére indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről és a bevezetett forgalomkorlátozásokról a rendőrség internetes oldalán (police.hu) , a Forma-1 menüpont alatt kiadott hírekben. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a pálya környékén lévő parkolók felé vezető utakon vegyék figyelembe a rendőrök jelzéseit és a kihelyezett táblák útmutatásait egyaránt.

Korábban a rendőrség sajtótájékoztatón közölte, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a 2021-es Forma-1-es Magyar Nagydíjat idén is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja, összességében közel 1200 rendőrrel. A munkát a Készenléti Rendőrség, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is segítik és szorosan együttműködünk a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományával is.

A helyszínen lovas, kutyás, motoros és úgynevezett segwayt használó rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd, a forgalmat helikopterről is figyelik, és ahol szükséges forgalomirányítással segítik a közlekedőket. A pálya melletti parkolóban 2021. július 29-től a versenyhétvége alatt rendőrtábor működik, ahol a biztosítás vezetési pontja is helyet kapott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el július 29-én 12 órától augusztus 2-án reggel 8 óráig, amely érinti a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területét, az M0 autóút teljes hosszát, az M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös, M6-os autópályák és autóutak Pest megyei szakaszát, valamint a felsorolt útszakaszokon lévő parkolókat és pihenőket. Arra is figyelmeztettek:

Mint írták, tömegközlekedéssel a H8-as HÉV-el is ki lehet jutni a versenypályához. A HÉV Kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják a látogatókat a Hunagroring 3. számú kapujáig, onnan pedig minden nézőtéri hely kényelmesen elérhető.