beperelés;Pikó András;Sára Botond;

2021-08-03 12:32:00

Pikó András tovább háborúzik fideszes ellenfelével

Ugyan a választáson már legyőzte őt, de most a tárgyalóteremben is nyerni szeretne Sára Botond ellen Józsefváros polgármestere.

- közölte Facebook-oldalán Pikó András. A politikus mindezt azért teszi, mert szerinte Sára Botond "aljas és hazug rágalmakat" terjesztett a józsefvárosi óvodákban folyó szakmai munkáról és az azt végző óvodapedagógusokról. Kitért arra is, hogy Csordás Anett - aki az ellenzéki előválasztáson indul -  etikai vizsgálatot kezdeményezett Sára ellen a Magyar Kormánytisztviselői Kar Etikai Bizottságánál.

Pikó András úgy véli, a kormánymegbízott munkahelyét és tisztségét politikai előnyszerzésre használja fel - ami tisztességtelen és gyáva eljárás. Egyszerre "parádézik" ebbéli minőségében, "pártpolitikai szerepekben, országgyűlési képviselőjelöltként és fideszes pártpolitikusként" - vélekedett. A polgármester emlékeztetett: mielőtt elindult volna 2019 őszén a józsefvárosi polgármesteri címért, azért lépett ki a Klubrádióból és fejezte be újságírói tevékenységét, mert nem akarta a munkájával járó lehetőségeket tisztességtelen politikai előnyszerzésre használni.