BKK;elsőajtós felszállás;III. kerület;

2021-08-06 10:40:19

Még több BKK-járaton vezetik be az elsőajtós felszállást

Az Árpád híd pesti hídfőjétől Békásmegyerre és a Római úti lakótelepre közlekedők számíthatnak erre minden hétvégén.

Újabb járatokra terjeszti ki az első ajtós felszállási rendet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) augusztus 7-től, szombattól. Ezentúl hétvégenként, illetve munkaszüneti napokon csak az első ajtónál lehet felszállni az ArrivaBus Kft. által üzemeltetett 34-es és a 106-es buszokra. A járatok az Árpád híd pesti hídfőjénél található Göncz Árpád városközpont, valamint a III. kerület északi területei – Békásmegyer, illetve a Római úti lakótelep – között közlekednek – derül ki a BKK Népszavához eljuttatott közleményéből.

Mint írják, eddigi tapasztalataik szerint az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedés nyomán jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése.

   

Emlékeztettek, korábban a Kőbánya-Kispestet a XVIII. kerület különböző részeivel összekötő 182-es és 184-es buszokon vezette be a hétvégékre az első ajtós felszállási rendet a BKK, a csepeli járatokra pedig már hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni.